Transport Online - Cool Fresh International investeert in Peru

Cool Fresh International investeert in Peru

Cool Fresh International investeert in Peru
12-01-2011 14:11 | Bedrijfsnieuws | auteur de redactie
Op dinsdag 21 december heeft de Ridderkerkse versonderneming Cool Fresh International een opdracht ontvangen van EVD International (het officiële investeringsorgaan van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken) om een geavanceerd pakhuis voor groeten en fruit in Ica (zuidelijke Peru) te realiseren. Het contract vormt een deel van het 'private sector investment program' van de Nederlandse overheid dat ondersteuning biedt aan innovatieve investeringsprojecten in opkomende markten.

De samenwerking is begonnen in augustus 2010, toen Cool Fresh International en zijn Peruaanse partner Agrovictoria een projectaanvraag hebben ingediend bij EVD International met de titel: Alta Grazia: a direct link between small Peruvian fruit and vegetable farmers and the world markets'.

De relatie tussen Agrovictoria en Cool Fresh International dateert uit eind 2008. Sinds deze tijd heeft management van beide organisaties gemerkt dat zij dezelfde filosofieën nastreefden, met namen:

- Een duidelijke visie op verantwoord ondernemen;
- No-nonsense managementstructuren;
- Professionele, marktgedreven benaderingen tot de internationale markten voor versproducten.

Agrovictoria is in 1995 begonnen met het aanplanten van druiven en avocado's. De kernactiviteiten van het bedrijf bevinden zich in de Pampas de Villacuri - regio van Ica, op 300 km ten zuiden van Lima.

Oscar Benalcazar, President van Agrovictoria SAC vertelt: ''Voor Agro Victoria brengt het project nieuwe internationale mogelijkheden met zich mee. Het opent nieuwe deuren voor de Peruaanse producenten (de zogenaamde small farmers), vooral wat betreft nieuwe concepten en ontwikkelingen in de internationale retailmarkten. Agrovictoria's management heeft altijd gestreefd naar strategische samenwerking, en wij zijn erg enthousiast om samen met Cool Fresh International nieuwe commerciële kansen te creëren voor kleinere producenten."

Volgens Nic Jooste van Cool Fresh International is de USP (unieke en onderscheidende eigenschappen) van Alta Grazia het creëren van extreem flexibele productie-, verpakking- en exportopties voor versproducten.

Jooste: "Door een joint venture aan te gaan met Agrovictoria, zijn wij in staat veel breder en dieper ondersteuning te geven aan kleinere Peruaanse producenten. Tevens zal het Alta Grazia faciliteit de productbeschikbaarheid van Cool Fresh International aan haar internationale retailklanten vergroten. Een zeer belangrijke onderdeel van het project is dat het impact zal creëren op de sociale omstandigheden de minder welvarende inwoners in Ica. Hiervoor zullen wij intensief gebruik maken van de lessen die wij hebben geleerd uit onze MVO-project Stars in their Eyes in Zuid-Afrika."

Agrovictoria en Cool Fresh International zullen hun plannen voor het Alta Grazia project presenteren op de internationale beurs Fruit Logistica (9 tot 11 februari 2011) - in Berlijn. In de loop van het tweede kwartaal van 2011 zal de bouw van start gaan.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,642
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions