Transport Online - 'Zoektocht MH370 wellicht op verkeerde plek'

'Zoektocht MH370 wellicht op verkeerde plek'

'Zoektocht MH370 wellicht op verkeerde plek'
21-07-2016 15:15 | Ongevallen | auteur ANP

SYDNEY - De zoektocht naar het wrak van het toestel MH370 van Malaysia Airlines, dat verdween tussen Peking en Kuala Lumpur, vindt mogelijk al twee jaar plaats op de verkeerde plek. Volgens onderzoekers die in opdracht van het Nederlandse bedrijf Fugro de zoektocht uitvoeren, kan het verdwenen vliegtuig naar beneden zijn gegleden in plaats van gedoken. Daarom zoeken ze misschien op de verkeerde plek.

Vlucht MH370 verdween in maart 2014 van de radar en had 239 passagiers aan boord. De onderzoekers van Fugro hebben in de afgelopen twee jaar een gebied op zee ter grootte van Griekenland uitgekamd.

De zoektocht zal naar verwachting over drie maanden worden afgerond. Tot dusverre is in het gebied niets gevonden. Wel spoelden wrakstukken aan op de zuidoostkust van Afrika en bij het eiland Réunion.

Fugro weersprak donderdagmiddag de veronderstelling dat al twee jaar lang op de verkeerde plek wordt gezocht. Het bedrijf benadrukte met klem dat het zoekgebied is bepaald op basis van beschikbare wetenschappelijke gegevens. ,,We zoeken op de meest waarschijnlijke plek. De juiste plek", aldus de bodemonderzoeker.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions