Clicky


Twee mannen aangehouden voor dodelijk schietincident Leiden

Twee mannen aangehouden voor dodelijk schietincident Leiden
21-07-2016 12:03 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

LEIDEN - Arrestatieteams hebben donderdagochtend twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het dodelijk schietincident in de Rooseveltstraat op dinsdag 14 juni in Leiden. Het gaat om een 34-jarige man uit Zaandam en een 23-jarige man uit Purmerend, meldt de politie.

Omstreeks 05.00 uur werd de 34-jarige verdachte in zijn woning in Zaandam aangehouden. De 23-jarige verdachte werd op datzelfde tijdstip in een hotelkamer in Purmerend aangehouden. Ook werden vanmorgen, onder leiding van een rechter commissaris, woningen doorzocht en een aantal auto’s in beslag genomen.

De twee mannen worden verdacht van betrokkenheid bij het schietincident in de Rooseveltstraat in Leiden op dinsdag 14 juni omstreeks 18.00 uur. Een 50-jarige man uit Leiden raakte hierbij zwaargewond. Hij werd meerdere keren geopereerd, maar bezweek op donderdagochtend 16 juni aan zijn verwondingen.

De twee zijn overgebracht naar het politiebureau waar ze worden verhoord. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.