Transport Online - Bouw nieuw distributiecentrum Medtec Trilandis (Heerlen) inmiddels in volle gang

Bouw nieuw distributiecentrum Medtec Trilandis (Heerlen) inmiddels in volle gang

Bouw nieuw distributiecentrum Medtec Trilandis (Heerlen) inmiddels in volle gang
10-01-2011 13:23 | Bedrijfsnieuws | auteur de redactie
HEERLEN - Onlangs is gestart met de bouw van een MedTec distributiecentrum op Business Park Trilandis in Heerlen. Initiatiefnemer voor het nieuwe MedTec distributiecentrum is Archicom Consultants + Archineers + Managers uit Eindhoven dat ook garant staat voor het ontwerp. Archicom startte al enkele jaren geleden met de plannen voor een groot MedTec DC op dit bedrijventerrein. Eerder tekende Archicom voor het ontwerp van o.a. Medtronic dat eveneens op dit bedrijvenpark gelegen is.

Het nieuwe gebouw zal als centraal distributiecentrum fungeren voor de distributie van medische producten wereldwijd. Er is bewust gekozen voor business Park Trilandis vanwege de gunstige ligging voor distributie naar de omringende Europese landen, de aanwezigheid van grote pakket 'hubs' in de nabije omgeving en het groeiende 'medische karakter' van de omgeving Zuid-Limburg. De huurder heeft gekozen voor nieuwbouw voor het opvangen van de toekomstige groei en het behalen van een efficiencyslag door het samenvoegen van de twee locaties in één gebouw.Het nieuwe distributiecentrum krijgt een totale grootte van 5.300 m2, welke zal bestaan uit 4.600 m2 magazijnoppervlakte en drie kantoorlagen met een totale oppervlakte van 1.350 m2. Tevens worden in het magazijn en de expeditieruimte nog een tweetal mezzaninevloeren aangebracht, welke het bruikbaar vloeroppervlak met nog eens 1.000 m2 vergroten. De hele hal zal worden voorzien van vloerverwarming voor een prettig en productief werkklimaat.

Het pand is op duurzame wijze ontworpen waarbij verschillende beproefde technieken (o.a. vloerverwarming, triple glassing) toegepast zullen worden. Deze technieken zorgen voor extreem lage operationele kosten. De logistieke detailinrichting van het nieuwe pand is ontwikkeld door de logistieke consultants van Archicom. Naar verwachting zal het DC in mei volledig operationeel zijn.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions