Goodman maakt groene ambities waar met duurzame magazijnruimte voor Stryker

Goodman maakt groene ambities waar met duurzame magazijnruimte voor Stryker
10-01-2011 13:15 | Bedrijfsnieuws | auteur de redactie
De geïntegreerde vastgoedgroep Goodman, die wereldwijd industrie- en bedrijfsruimtes bezit, ontwikkelt en beheert, maakte vandaag de voltooiing en oplevering bekend van een nieuw BREEAM-gecertificeerd magazijn voor Stryker, een van 's werelds belangrijkste medische technologiebedrijven, op zijn logistieke bedrijvenpark Trade Port Noord in Venlo.

Het distributiecentrum is ontwikkeld door Goodman op een gedeelte van zijn 310.000 vierkante meter grote terrein in Venlo en zal na voltooiing worden verkocht aan Stryker. Met dit pre-committed project laat Goodman duidelijk zien wat de kracht van het bedrijf is: flexibiliteit, expertise en het vertalen van individuele wensen van klanten in hoogwaardige magazijnoplossingen voor lease- of verkooptransacties.

Het op maat gemaakte magazijn is ontworpen om te voldoen aan de milieueisen alsook aan de criteria voor economische duurzaamheid. Het pand zal een van de eerste gebouwen in Nederland worden dat het internationaal erkende BREEAM-duurzaamheidscertificaat (British Research Establishment Environmental Assessment Method) met de kwalificatie 'Very Good' ontvangt.Goodman leverde het 7.934 vierkante meter grote, op maat gemaakte warehouse met 1.392 vierkante meter kantoorruimte en 1.195 vierkante meter mezzanine als een turnkey project voor Stryker. Het magazijn zal dienen als distributiecentrum voor de Duitse, Oostenrijkse en Benelux-markt en zal een sleutelrol spelen in het Europese distributienetwerk van Stryker. Goodmans logistieke bedrijvenpark bevindt zich in Venlo, dat onlangs opnieuw gekozen is tot beste logistieke hotspot van Nederland. Goodman beschikt over nog meer ontwikkelingsgrond in Venlo voor pre-lease of pre-sale transacties.

In nauwe samenwerking met Stryker heeft Goodman een magazijn ontwikkeld dat voldoet aan de hoogste duurzaamheidseisen. Goodman heeft Stryker bovendien geholpen besparingen aan te brengen in de exploitatiekosten van het gebouw door in de ontwerp- en bouwfase vernieuwende keuzes te maken, die volledig in lijn zijn met de BREEAM-criteria. Met als resultaat een duurzaam en economisch gezond project dat Goodman binnen de voorziene planning heeft weten op te leveren.

"Groen praten is niet voldoende. Groen bouwen, dat is waar het om draait. Wij, van Goodman, zijn er bijzonder trots op dat we een van de eerste BREEAM-gecertificeerde gebouwen van Nederland hebben ontwikkeld. De kwalificatie van deze BREEAM-beoordeling is 'Very Good'. Dat betekent dat we een van de hoogste doelen voor dit gebouw hebben weten te realiseren. Iets waar Stryker volop van zal profiteren bij zijn dagelijkse activiteiten. Door ons unieke bedrijfsmodel, bezitten+ontwikkelen+beheren, kunnen wij duurzame vastgoedprojecten uitvoeren voor onze klanten die geheel zijn afgestemd op hun individuele wensen en eisen. Het distributiecentrum in Venlo laat zien dat wij in staat zijn op maat gemaakte oplossingen te leveren voor onze klanten met een zeer hoge BREEAM-kwalificatie en ook nog eens binnen de overeengekomen oplevertijd", zegt Ruud Weijmans, general manager voor Goodman in Nederland.

"Wij zijn bijzonder blij met ons nieuwe distributiecentrum in Venlo. Tijdens het gehele bouwproces hebben we uitstekend samengewerkt met Goodman. Samen hebben we verschillende opties onderzocht en zijn we er uiteindelijk in geslaagd een duurzaam distributiecentrum te ontwikkelen dat is gebouwd met de verwachte toekomstige groei van onze onderneming in gedachten", zegt Laura Piccinni, general manager van Stryker Europe.

Het project in Venlo is een voorbeeld van de duurzame aanpak van Goodman bij het realiseren van groene oplossingen voor klanten. In 2009 ontving Goodman het eerste gouden precertificaat voor een logistiek gebouw van de Duitse Vereniging voor Duurzaam Bouwen (DGNB) voor de planning en het ontwerp van zijn Herten Logistics Centre, een op maat gebouwd warehouse van 35.000 vierkante meter.
Goodman kreeg deze hoge waardering door een reeks duurzame voorzieningen in het ontwerp te integreren. De zonnepaneelinstallatie is een goed voorbeeld van een investering in hernieuwbare energie die van toegevoegde waarde is voor Goodman en zijn investeerders.Goodman voltooide onlangs de bouw van een magazijn in het Duitse Langenbach, dat was ontworpen volgens de laatste technische en milieuspecificaties. Het is het energiezuinigste distributiecentrum van München en omstreken. Het certificeringsproces vindt op dit moment plaats en Goodman mikt op een award van de DGNB.

Verder gaat Goodman in het Belgische Puurs een distributiecentrum van 40.000 vierkante meter ontwikkelen op de logistieke as Antwerpen-Brussel. Het grondwerk op het zeven hectare omvattende terrein is onlangs gestart. De geplande oplevering zal over vijf à zes maanden plaatsvinden. Goodman heeft besloten tot de ontwikkeling van een gebouw met de BREEAM-kwalificatie 'Very Good'. Hiervoor zullen op het volledige dakoppervlak van het pand zonnepanelen worden aangebracht.

"Goodman maakt samenwerken gemakkelijk. Kwaliteit staat voor hen voorop. De introductie van de BREEAM-certificering in Nederland betekent dat we echt het verschil kunnen maken in de keuze van het soort distributiecentrum dat we bouwen. We zijn er trots op dat we betrokken zijn bij de bouw van een van de eerste BREEAM-gecertificeerde gebouwen in Nederland", vertelt Frank Van de Ven, managing director van de Van de Ven Bouwbedrijf.


NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,767
Diesel1,452

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden