Transport Online - CDA: Concrete stappen voor schoner transport nodig

CDA: Concrete stappen voor schoner transport nodig

CDA: Concrete stappen voor schoner transport nodig
20-07-2016 15:23 | Milieu | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - Op 20 juli heeft de Europese Commissie haar "European Strategy for Low-Emission Mobility" gepresenteerd. In deze strategie schetst Commissaris voor Transport Violetta Bulc hoe de Europese Unie de komende jaren de CO2 uitstoot van transport moet gaan verminderen. CDA-transportwoordvoerder Wim van de Camp verwelkomt de strategie.

“Dit is een cruciale stap om de CO2 uitstoot terug te brengen. Met het klimaat verdrag van Parijs hebben we allemaal afgesproken dat de CO2 uitstoot moet worden teruggedrongen. Daar heeft wat ons betreft de transportsector ook een belangrijke rol in te spelen.”

De Europese Commissie wil onder andere transport systemen efficiënter maken,  het gebruik van alternatieven brandstoffen met een lage uitstoot vergroten en te werken naar "zero-emmission" voertuigen.

Van de Camp: “We zullen de voorstellen ook beoordelen op de balans tussen ecologische en economische duurzaamheid.  De verdiencapaciteit van de Europese transportsector moet worden ondersteund. Dat moet hand in hand gaan met onze ambitie na het klimaatakkoord van Parijs. Ik heb vertrouwen in de bijdrage die de Nederlandse sector gaat leveren omdat wij sinds jaar en dag succesvol de modernste technologie combineren met logistieke oplossingen waar we voor bekend zijn in heel de wereld.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen