Clicky


Gefco stelt Anne Lambusson aan als executive vice-president

Gefco stelt Anne Lambusson aan als executive vice-president
20-07-2016 09:57 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

COURBEVOIE(F) - De GEFCO-groep maakt bekend dat Anne Lambusson wordt aangesteld in het PSA Contract Division Management. Lambusson is verantwoordelijk voor de relatie met de PSA-groep, en is daarnaast ook lid van het uitvoerend comité.

“Ik ben zeer verheugd om aan de slag te kunnen gaan bij de GEFCO-groep op een cruciaal moment in de ontwikkeling van het bedrijf; de bekwaamheid van de groep om de complexe productieketen te beheren en te innoveren op het gebied van 4PL, zijn operationele uitmuntendheid en zijn wereldwijde netwerk zijn stuk voor stuk erkende kwaliteiten die van de GEFCO-groep de bevoorrechte logistieke partner van de industrie maken, die aandacht heeft voor haar behoeften. Ik wil actief meewerken aan de versterking van het partnerschap tussen de PSA-groep en GEFCO”, aldus Anne Lambussonn, PSA Contract Executive Vice President.

Met een dubbele ervaring in de spoorwegtransportsector en de autosector combineert Anne Lambusson industriële knowhow en vaardigheden op het gebied van businessunitmanagement, die ze ontwikkelde in internationale omgevingen. Ze zal de plaats innemen van Paul-Henri Fréret in het PSA Contract Division Management, terwijl hij het ASOR Area Management (Oost-Azië) zal overnemen als Executive Vice President.

Anne Lambusson was vroeger Regional Managing Director voor het SNCF-net Rhône-Alpes en Auvergne. In deze functie stond ze in voor het management van grote infrastructuurprojecten in het kader van de vernieuwing en modernisering van het spoorwegnet, in overeenstemming met de nieuwe mobiliteitsbehoeften.

Voordien was Anne Lambusson International Operations VP voor Keolis, een dochterbedrijf van de SNCF-groep. Ze was verantwoordelijk voor de activiteiten en de lancering van nieuwe openbare marktconcessies en werkte mee aan internationale aanbestedingsprocedures. De activiteit van de zeven dochterbedrijven waarvoor ze verantwoordelijk was, kende in die periode een aanzienlijke groei.

Anne Lambusson begon haar carrière in 1988 in de autosector als consulent voor FASA-Renault in Spanje. Later ging ze aan de slag bij de Europe Allied Signal Automotive-groep als Lean Manufacturing Director Europe, vervolgens als Factory Director in Italië en ten slotte als Transport and Logistics Europe Director.

Ze werkte meer dan 8 jaar bij ALSTOM Transport, waar ze was aangesteld als Industrial Vice President die verantwoordelijk was voor de afdeling voor rollend materieel, als General Manager van de opkomende eenheden (China en Brazilië) en als manager van het Business Equipments-assortiment voor hogesnelheidstreinen na de aankoop van Fiat Ferroviara door Alstom Transport.

Daarna ging ze voor leverancier van uitrusting voor motorvoertuigen VALEO werken als Group Programs and Projects Director voor de lancering van nieuwe producten voor voertuigproducenten.

Anne Lambusson behaalde een ph.d. in engineering en management aan l’Ecole des Mines de Paris en behaalde een ingenieursdiploma aan l’Ecole Polytechnique Feminine. Ze voltooide een specialisatie in industrial engineering aan l’Ecole Centrale de Paris en behaalde een DEA-diploma in management aan de Universiteit van Parijs-Sorbonne.

Ze bekleedde een aantal directeursposten in internationale en Franse groepen. In 2013 werd ze benoemd tot “Chevalier” van de Légion d’Honneur (Franse Nationale Orde van het Legioen van Eer).