Transport Online - Midden-Brabant van start met Logistic City

Midden-Brabant van start met Logistic City

Midden-Brabant van start met Logistic City
29-12-2010 16:24 | Algemeen | auteur de redactie
De gemeente Tilburg, de provincie Noord-Brabant en diverse partners investeren € 4,1 miljoen in het project Logistic City. Logistic City is geïnitieerd om van Midden-Brabant ook in de toekomst een logistieke topregio te maken en de positie op het terrein van duurzaam goederenvervoer en logistiek te continueren en te versterken.

Wethouder Erik de Ridder, Economische Zaken, van de gemeente Tilburg: "Midden-Brabant is een logistieke topregio. Zo was Tilburg in 2010 derde logistieke hotspot van Nederland, volgens een onderzoek van de uitgever van Logistiek Magazine. Onze ambitie is het continueren en versterken van deze positie. Dat moet gebeuren door innovatie in de markt, verbeteren van de bereikbaarheid van Midden-Brabant, versterken van de havens in de regio en scholing beter te laten aansluiten op ontwikkelingen in de markt."

Om die doelen te bereiken draagt Logistics City ertoe bij dat:
- het profiel van Midden-Brabant (Region of Social Innovation) zichtbaar wordt en verbonden wordt aan de regionale profielen van de provincie Noord-Brabant, de regio West-Brabant en andere belangrijke regio's zoals Brainport in Zuidoost Brabant;

- het profiel van Midden-Brabant verbonden wordt aan de verdere ontwikkeling van logistieke bedrijvigheid in Zuid-Nederland;


- de samenwerking van partners en stakeholders in de sector transport en logistiek in Midden-Brabant wordt versterkt, vernieuwd en verduurzaamd;

- bestaande projecten en activiteiten worden verbonden, in samenhang verder worden ontwikkeld en een duurzaam karakter krijgen.

Het huis van de Logistiek
Het project Logistic City bestaat uit een aantal activiteiten en deelprojecten: arbeidsmarkt en scholing, kennisversterking- & toepassing, fysieke infrastructuur en overheid en beleid. Onder de projectlijnen worden diverse projecten en initiatieven gestart rondom kennis naar de praktijk, talent, scholing, arbeid, veiligheid, duurzaamheid en samenwerken.

Belangrijk onderdeel hierin is 'Het huis van de Logistiek', een fysieke en/of virtuele omgeving waar partijen rondom praktische, logistieke kennis, arbeid en scholing samenkomen en samenwerken aan de logistieke topregio.

Zestien partners
Logistic City bouwt voort op de samenwerkingsverbanden en activiteiten die in de afgelopen jaren vanuit De Ideale Connectie en haar partners op gang zijn gebracht. Logistic City zorgt ervoor dat incidentele projecten en activiteiten worden vervangen door een gestructureerde en samenhangende aanpak.
Vanuit het investeringsprogramma Samen Investeren draagt de provincie € 2 miljoen bij aan Logistic City. In de begroting van de gemeente Tilburg is van 2010 tot en met 2013 € 1,2 miljoen vrijgemaakt.
Voor het afgeven van de beschikking stelde de provincie als voorwaarde dat er een samenwerkingsovereenkomst tussen de drie O's (overheid, onderwijs en ondernemers) zou worden getekend.

De zestien partners zijn: De Ideale Connectie, Dinalog, Gemeente Tilburg, N.V. Rewin West-Brabant, BOM, NHTV, Universiteit van Tilburg, TLN, Syntens, ROC, UWV, KvK, BZW-BORT, C. Huybregts, MOL, GVT.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen