Transport Online - Stakingen bij AH breiden zich uit

Stakingen bij AH breiden zich uit

Stakingen bij AH breiden zich uit
17-12-2010 13:53 | Algemeen | auteur de redactie
Ook de werknemers van de distributiecentra van Albert Heijn in Nieuwegein en Zwolle hebben het werk neergelegd. Dat meldt FNV Bondgenoten vrijdag. De werknemers van de distributiecentra in Zaandam, Pijnacker, Tilburg en Geldermalsen deden dat al eerder deze week. Albert Heijn laat weten dat inmiddels honderden winkels door de stakingen in de problemen komen met de bevoorrading.

Werknemers van een aantal distributiecentra van Albert Heijn legden woensdagavond het werk neer nadat cao-onderhandelingen tussen de vakbonden en Albert Heijn na zeven uur overleg opnieuw waren vastgelopen. Albert Heijn bood een loonsverhoging van anderhalf procent, de vakbonden eisten een verhoging van twee procent. FNV Bondgenoten laat echter weten nog altijd te gaan voor een loonsverhoging van tweeënhalf procent.

Volgens een woordvoerder van Albert Heijn maakt de supermarkt zich zorgen om de drukke dagen voor kerst. "We willen uiteraard voor onze klanten over alle producten beschikken, maar steeds meer winkels missen producten."

Volgens een woordvoerder van FNV zetten de werknemers hun staking voor onbepaalde tijd voort. De AH-woordvoerder laat weten dat de werknemers in Nieuwegein weer aan het werk zijn en dat in Zwolle een kwart van de 250 werknemers het werk hebben neergelegd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions