Transport Online - Cao-overleg KLM-grondpersoneel loopt stuk

Cao-overleg KLM-grondpersoneel loopt stuk

Cao-overleg KLM-grondpersoneel loopt stuk
19-07-2016 10:27 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

SCHIPHOL - KLM heeft grote moeite de vakbonden te overtuigen van de noodzaak tot verdere kostenbesparingen. Het overleg met de vertegenwoordigers van het grondpersoneel is opnieuw vastgelopen en ook het cabinepersoneel wil pas op de plaats maken met de versobering van arbeidsvoorwaarden.

FNV Luchtvaart overlegt dinsdag met het grondpersoneel over hoe het nu verder moet. Mogelijk wordt de KLM-directie een ultimatum gesteld. Het bedrijf bezuinigt al jaren op de arbeidsvoorwaarden en de bond vindt dat de recente verbetering van de financiële resultaten ruimte biedt om nu eens te investeren in het personeel.

Bij het cabinepersoneel rommelt het eveneens. KLM vraagt ook zijn stewardessen opnieuw een tandje harder te gaan werken voor hetzelfde loon. Op die manier wil het bedrijf de beoogde groei van het vluchtaanbod realiseren, zonder dat daarvoor extra personeel moeten worden aangenomen.

Daar komt bij dat KLM onlangs plannen heeft geopperd om op lange vluchten het aantal leidinggevenden in de cabine terug te brengen van twee naar één. Dat raakt weliswaar niet direct de werkgelegenheid, maar wel de doorgroeimogelijkheden voor het cabinepersoneel.

"Om meer tegemoet te komen aan de wensen van onze klanten en om efficiënter te worden, is het noodzakelijk dat KLM transformeert'', liet het bedrijf in een verklaring weten. "Ook ons cabinepersoneel moet hierin mee.''Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,324

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions