Transport Online - Robuuste nieuwe meeloopstapelaar van Hyster

Robuuste nieuwe meeloopstapelaar van Hyster

Robuuste nieuwe meeloopstapelaar van Hyster
18-07-2016 16:46 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

VIANEN - In de Hyster fabriek in Masate (Italië) is onlangs de nieuwste serie Hyster S1.0-1.6 stapelaars ontwikkeld. De stapelaars hebben een hefcapaciteit tussen de 1000 en 1600 kg en manoeuvreren uitstekend in kleine ruimtes. Met een bereik tot 6 meter hoogte zijn het ideale machines voor uiteenlopende toepassingen.

“Deze betrouwbare, compacte en zuinige stapelaars zijn perfect voor gebruik in opslagruimtes van supermarkten, kleinschalige magazijnen en werkzaamheden in de detailhandel zoals doe-het-zelfzaken”, zegt Monica Radavelli, Product Manager Warehouse voor Hyster.

Prestaties

De Hyster S1.0-1.6 stapelaars zijn gebouwd met de robuuste kwaliteitskenmerken van Hyster. De stapelaar biedt het laagste energieverbruik in zijn klasse. De acceleratie- en rijsnelheden tot 6 km/uur geven de machine een hoge productiviteit over korte en middellange afstanden. Deze stapelaar serie heeft een hoge restcapaciteit, zodat er veilig gewerkt kan worden op hoge hefhoogtes.

Besturing

De uiterst nauwkeurige besturing zorgt ervoor dat de stapelaar eenvoudig van rijrichting verandert. Hierdoor neemt de cyclustijd aanzienlijk af, vooral in gebieden waar pallets van en naar het ontvangstpunt of vanuit verdeelpunten naar de opslag worden vervoerd. De machine is ook zeer geschikt voor orderverzamelen. Dit komt doordat de vorken ingesteld kunnen worden op een ergonomische werkhoogte.

Ideaal voor krappe ruimtes

“Stapelaars moeten vaak in kleine ruimtes werken en daarom heeft Hyster de disselarm zodanig geplaatst dat er minder ruimte nodig is om de truck in smalle gangpaden te bedienen", vertelt Monica Radavelli. “Zowel linkshandige als rechtshandige gebruikers kunnen de hefbediening nauwkeurig bedienen”. “Verder stuurt de truck bijzonder licht, zodat pallets eenvoudig kunnen worden geplaatst”. “Er zijn ook aparte bedieningen voor snel heffen, langzaam heffen en dalen, wat handig is bij het verwerken van breekbare of zware ladingen”, vervolgt Radavelli. 

Uitstekend zicht

De nieuwe stapelaar werkt uiterst stil en biedt uitstekend zicht door zowel de 2-traps als de 3-traps mast. Dit komt door het nieuwe ontwerp van het mastkanaal en de manier waarop Hyster de hefcilinder heeft geplaatst.  Dankzij de op halfhoog geplaatste disselarm en het ontwerp van de disselkop zijn het zicht en de ergonomie voor de bestuurder verbeterd.

Eenvoudig te onderhouden

De operationele kosten van de machine zijn bijzonder laag. Dit komt omdat de  stapelaar een onderhoudsinterval heeft van 3000 uur of van 3 jaar voor de hydraulische olie en het hydraulische filter. De techniek en bekabeling worden uitstekend beschermd, zelfs in de meest veeleisende toepassingen. Verder zijn de kappen eenvoudig te verwijderen, waardoor servicewerkzaamheden makkelijk kunnen worden uitgevoerd. De truck is door het zijdelingse batterijwisselsysteem langer inzetbaar en prima geschikt voor meerdere diensten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions