Transport Online - 'Thuiszorgbedrijf Solace op rand van faillissement'

'Thuiszorgbedrijf Solace op rand van faillissement'

'Thuiszorgbedrijf Solace op rand van faillissement'
18-07-2016 13:26 | Financieel | auteur ANP

HENGELO - De Twentse thuiszorgorganisatie Solace, met zo'n 3500 cliënten en 225 medewerkers, wordt naar verwachting dinsdag failliet verklaard. Dat meldt vakbond FNV maandag.

Solace zit al langer in zware financiële problemen. Het bedrijf heeft grote schulden bij de Belastingdienst en bij pensioenfondsen, waardoor het zijn rekeningen niet meer kan betalen. De problemen kwamen volgens de FNV aan het licht doordat Solace het vakantiegeld niet kon overmaken.

Trees Zwienenberg, directeur bij Solace, kan niet bevestigen dat het bedrijf dinsdag failliet wordt verklaard. "Ik weet nog niet wat de standpunten zijn van de schuldeisers. Als wij het vakantiegeld in termijnen mogen uitkeren komen we hier uit, maar dat wil de FNV niet.'' De vakbond ontkent dit. "Wij zijn voorstander van gespreid betalen van het vakantiegeld, maar de problemen liggen veel dieper'', zegt Wim van der Hoorn, bestuurder bij FNV. Volgens hem heeft het bedrijf alleen al bij de pensioenfondsen een schuld van meer dan een miljoen euro.

Gemeenten zijn sinds begin vorig jaar verantwoordelijk om de thuiszorg te organiseren en hebben hier flink op bezuinigd. Daardoor kwam Solace - net als veel andere thuiszorgorganisaties - in financiële problemen. "Hierdoor zijn wij vorig jaar getroffen door een omzetverlies van meer dan 50 procent en kregen we betalingsmoeilijkheden'', zegt Zwienenberg.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,320

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions