Transport Online - Staking distributiecentra AH duurt voort

Staking distributiecentra AH duurt voort

Staking distributiecentra AH duurt voort
16-12-2010 18:01 | Arbeidsvoorwaarden | auteur de redactie
De werknemers van vier van de acht distributiecentra van Albert Heijn zetten hun staking voor onbepaalde tijd voort. Het gaat om de werknemers van de distributiecentra in Zaandam, Pijnacker, Tilburg en Geldermalsen, meldt FNV Bondgenoten donderdag.

Werknemers van een aantal distributiecentra van Albert Heijn legden woensdagavond het werk neer nadat cao-onderhandelingen tussen de vakbonden en Albert Heijn na zeven uur overleg opnieuw vastliepen. Albert Heijn bood een loonsverhoging van anderhalf procent, de vakbonden eisten een verhoging van twee procent, zegt een woordvoerder van Albert Heijn. FNV Bondgenoten laat echter weten nog altijd te gaan voor een loonsverhoging van tweeënhalf procent.

Vorige week werd ook al actie gevoerd. De cao voor de distributiecentra van Albert Heijn liep 15 oktober af. Albert Heijn heeft distributiecentra in Zaandam, Zwolle, Tilburg, Pijnacker, Geldermalsen, Nieuwegein, Rotterdam en De Meern, die in totaal zo'n achthonderd winkels van Albert Heijn bevoorraden.

Ahold liet donderdag weten juridische stappen tegen de vakbonden te overwegen vanwege de stakingen. "We zullen de rechter vragen om de stakingen te verbieden als de schade onevenredig groot wordt", zei een AH-woordvoerder. In de loop van donderdag hebben de gevolgen van de stakingen in de distributiecentra zich beperkt tot het niet beschikbaar hebben van bepaalde artikelen in ongeveer vijftien van in totaal 210 winkels, die vanuit het distributiecentrum in Zaandam worden bevoorraad.

Volgens FNV Bondgenoten worden medewerkers van het distributiecentrum in Geldermalsen bang gemaakt. Zo zou Ahold-topman Sander van der Laan langs zijn gekomen. "Dit komt heel intimiderend over op werknemers", zegt vakbondsbestuurder FNV Bondgenoten. Ook zou Albert Heijn hebben geprobeerd uitzendkrachten aan het werk te zetten. "Dat noemen wij besmet werk. AH treedt willens en wetens het onderkruipersverbod met handen en voeten."

De woordvoerder van Albert Heijn zegt echter dat het bedrijf ook naar de rechter wil stappen 'als vakbondsleden werkwilligen blijven tegenhouden, zoals eerder vandaag is gebeurd'.

©Novum | Transport OnlineNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions