Transport Online - Bond verwacht 400 actievoerders bij hoofdkantoor AH

Bond verwacht 400 actievoerders bij hoofdkantoor AH

Bond verwacht 400 actievoerders bij hoofdkantoor AH
15-12-2010 11:49 | Arbeidsvoorwaarden | auteur de redactie
ZAANDAM - Bij het hoofdkantoor van Albert Heijn in Zaandam worden woensdag vierhonderd actievoerende werknemers verwacht. Ze komen vanaf distributiecentra in Pijnacker, Tilburg, Geldermalsen, Zwolle, Tilburg en Zaandam. FNV Bondgenoten heeft bussen geregeld, laat een woordvoerder weten.

Niet alle vierhonderd werknemers staken, een deel voert actie in zijn eigen tijd. Bij enkele distributiecentra is het werk neergelegd om in Zaandam te kunnen zijn. Met de actie willen de vakbonden de druk op de supermarktketen opvoeren.

Albert Heijn wil het vaste personeel flexibeler kunnen inzetten. CNV Dienstenbond, FNV Bondgenoten en hun leden willen in ruil daarvoor meer werkzekerheid en driehonderd vaste banen erbij. Vrijdag liep het ultimatum af, waarna er op diverse plekken actie werd gevoerd.

De bevoorrading van de supermarkten loopt door de actie geen gevaar. Een woordvoerder van Albert Heijn zei eerder dat klanten zich geen zorgen hoeven te maken over de kerstinkopen. Om 14.00 uur praten de bonden en Albert Heijn verder. De actievoerders gaan in de loop van de dag naar huis.

©Novum | Transport OnlineNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions