Transport Online - CNV handhaaft eisen in cao-overleg Albert Heijn

CNV handhaaft eisen in cao-overleg Albert Heijn

CNV handhaaft eisen in cao-overleg Albert Heijn
14-12-2010 14:05 | Arbeidsvoorwaarden | auteur de redactie
UTRECHT - De CNV Dienstenbond zal woensdagmiddag de hervatting van het cao-overleg met Koninklijke Ahold nv (AH.AE) dochter Albert Heijn ingaan met de bestaande eisen van werkgarantie voor de huidige medewerkers en een loonsverhoging van 2,5%, zegt CNV-onderhandelaar Wessel Breunesse van CNV Dienstenbond dinsdag.

"We zullen Albert Heijn vragen om nu te investeren in de vaste medewerkers, maar zijn bereid om daarna met het bedrijf in gesprek te gaan over meer flexibiliteit op termijn", zegt CNV-onderhandelaar Wessel Breunesse tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

Albert Heijn wil het aantal vaste medewerkers afbouwen en meer flexibele arbeidskrachten inzetten. Het bedrijf wil niet verder gaan dan een loonsverhoging van 1,3%.

"Het overleg van woensdag gaat over de aanpassing van lonen en de looptijd van de cao", zegt een woordvoerster van Albert Heijn, zonder nader te willen ingaan op wat het bedrijf woensdag op tafel zal leggen. "Het is voor ons volstrekte mist", zegt Breunesse daarover.

De CNV wil een cao met een looptijd van 12 maanden, met terugwerkende kracht vanaf 15 oktober. Dinsdagmorgen staakte een deel van de werknemers van het centrale distributiecentrum van Albert Heijn in Geldermalsen, om de vakbondseisen kracht bij te zetten.

"Maar 90% van de medewerkers was gewoon aan het werk en de bevoorrading van onze winkels is dan ook niet in gevaar gekomen", zegt de woordvoerster.

CNV zal de acties intensiveren als het overleg woensdag breekt, zegt Breunesse.

©Novum/Dow Jones | Transport OnlineNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,656
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions