Transport Online - CNV: Nieuwe acties bij distributiecentra Albert Heijn onvermijdelijk

CNV: Nieuwe acties bij distributiecentra Albert Heijn onvermijdelijk

CNV: Nieuwe acties bij distributiecentra Albert Heijn onvermijdelijk
13-12-2010 21:07 | Algemeen | auteur de redactie
UTRECHT - Deze week volgen nieuwe acties bij de distributiecentra van Albert Heijn. De eerste actie, een nieuwe werkonderbreking, vindt vandaag plaats op het distributiecentrum in Geldermalsen.

Overleg tussen bonden en Albert Heijn dit weekend heeft niets concreets opgeleverd. Partijen liggen nog ver uit elkaar. CNV bestuurder Wessel Breunesse: "De opstelling van Albert Heijn verbaast me. Men lijkt het hard te willen spelen. De leden van CNV Dienstenbond zijn zwaar teleurgesteld over de houding van Albert Heijn in dit conflict. Nieuwe, spontane acties deze week op de distributiecentra zijn onvermijdelijk geworden."

De actiebereidheid onder de werknemers is door de opstelling van Albert Heijn alleen maar groter geworden. Bovendien voelen de werknemers zich gesterkt door de acties van afgelopen vrijdag, die spontaan en massaal tot stand kwamen.

CNV Dienstenbond hoopt dat de acties geen gevolgen hebben voor de winkels en de consument. Wessel Breunesse, bestuurder CNV Dienstenbond: "Het is jammer als de consument in dit conflict betrokken raakt. Het is aan Albert Heijn omdat te vermijden door nu snel over de brug komen. Onze leden houden vast aan hun eisen. Het gaat hier niet alleen om loon.


Het gaat ook om werkgaranties en investeringen in mensen die vaak al lang in trouwe dienst zijn bij Albert Heijn. Die hun werk steeds meer verdrongen zien worden door goedkopere uitzendkrachten. Die daarmee vrezen voor hun baan op de langere termijn en daarmee een fatsoenlijk inkomen voor het gezin. Zij ervaren de negatieve gevolgen van de flexibilisering van de markt. Ik hoop dat de consument straks begrip opbrengt voor de lastige positie waarin zij zich bevinden."

Waar en wanneer de acties deze week precies gaan plaatsvinden is nog onduidelijk. De bonden sluiten aan bij de acties die de werknemers op de distributiecentra organiseren. De eerste actie van deze week vindt vanmiddag plaats in Geldermalsen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen