Clicky

 
Transport Online - Modehuis McGregor maakt doorstart

Modehuis McGregor maakt doorstart

Modehuis McGregor maakt doorstart
15-07-2016 18:06 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Het failliete modehuis McGregor Fashion Group gaat een doorstart maken onder de nieuwe naam Doniger Fashion Group. Het kledingbedrijf wordt overgenomen door de voormalige aandeelhouders van McGregor en zal worden geleid door twee (oud-)managers. Veruit het grootste deel van de werkgelegenheid blijft behouden.

De overname betreft alle McGregor en alle Gaastra-merkactiviteiten, herenmodeketen Adam Menswear en de bedrijfskledingdivisie ETP, zo werd vrijdag gemeld. De oude aandeelhouders NIBC Bank, Marcel Boekhoorn, Jeroen Schothorst en Ben Kolff worden opnieuw eigenaar van het bedrijf. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Dankzij de overname behouden 1100 van de circa 1250 werknemers hun baan, waarvan ongeveer 500 medewerkers in Nederland. McGregor is ook elders in Europa actief.

Het doorstartproces verliep moeizaam. De curatoren spraken met ongeveer vijftig partijen over een doorstart, waarvan er zeven een bod uitbrachten. Geen van die voorstellen kon de curatoren bekoren, waarna de twee (voormalige) managers een plan indienden.

De nieuwe topman Joep van Straaten, die tot 2013 al operationeel directeur was bij het bedrijf, zegt in een toelichting dat de onderneming zich meer zal toeleggen op verkoop via internet en andere kanalen. Details over de nieuwe strategie worden pas over twee tot drie maanden bekendgemaakt. Vooralsnog wil de organisatie zich volledig kunnen richten op het in goede banen leiden van de doorstart.

Alle winkels blijven voorlopig geopend, maar aandeelhouder Schothorst sluit niet uit dat later alsnog vestigingen zullen sluiten. "Er zal kritisch worden gekeken naar het winkellandschap en er zal worden ingedikt. Dan is het logischer om grotere winkels te hebben in grotere plaatsen dan kleine winkels in kleine plaatsen."

Naast Van Straaten keert huidig verkoopdirecteur Kris van de Mierop terug in het management. Er wordt nog gezocht naar een nieuwe financieel directeur.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats