RHA teleurgesteld over plannen bouw nieuwe muur in Calais

RHA teleurgesteld over plannen bouw nieuwe muur in Calais
15-07-2016 10:36 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

LONDEN/CALAIS - The Road Haulage Association(RHA) is teleurgesteld in de nieuwe plannen die er zijn om opnieuw een muur te bouwen in de haven van Calais. De muur zou vier meter hoog en één kilometer lang moeten worden.

Woordvoerder Richard Burnett zegt: "Het is nu een jaar geleden dat wij als belangenorganisatie voor vrachtwagenchauffeurs geeist hebben om vrachtwagenchauffeurs te beschermen. Ik ben erg teleurgesteld dat nu een jaar later nog altijd vrachtwagenchauffeurs dagelijks worden geconfronteerd met agressieve migranten."

"Deze nieuwe muur gaat vermoedelijk de belastingbetaler weer miljoenen kosten. We hebben heel duidelijk gemaakt dat het beveiligingsniveau moet worden verbeterd en niet alleen in de haven maar zeker tot vijf kilometer rondom de haven van Calais."

"Uiteraard hebben wij sympathie met de inwoners en bedrijven in Calais die overlast hebben door de migranten nu een groot deel van 'de Jungle' is ontmanteld maar onze focus ligt toch echt bij de vrachtwagenchauffeurs die nu maar moeten accepteren dat fysieke bedreigingen onderdeel van hun werk zijn geworden. Dit is moreel onjuist en dit mag zo niet verder gaan", besluit Burnett.



NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,767
Diesel1,452

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden