Transport Online - Froome krijgt gele trui toch terug

Froome krijgt gele trui toch terug

Froome krijgt gele trui toch terug
14-07-2016 18:33 | Sport | auteur ANP

MONT VENTOUX - Chris Froome blijft toch de leider in de Tour de France. De Brit meldde op Twitter dat hij de gele trui in handen houdt. De coureur ging in de slotfase van de etappe naar de Mont Ventoux onderuit, nadat hij met Richie Porte en Bauke Mollema op een motor was gebotst. Zijn fiets ging daarbij kapot.

De motor stopte abrupt, waarschijnlijk omdat er geremd moest worden voor toeschouwers. Terwijl Mollema snel verder kon, bleek de fiets van Froome kapot. Hij vervolgde zijn weg per voet, waarna hij een fiets van een neutrale wagen kreeg. Omdat hij daar ook niet goed op kon fietsen, wisselde hij nogmaals van fiets. Hij verloor zo'n 1.40 minuut op Mollema en tuimelde naar de zesde plaats in het klassement.

De jury toonde echter clementie en besloot de Brit zijn tijdverlies niet aan te rekenen, overigens tot onvrede bij veel Franse wielerfans. Zij joelden om de beslissing. Vermoedelijk heeft de jury besloten de tijd op te nemen op het moment dat de drie renners onderuit gingen. Daardoor loopt Froome juist uit op zijn belangrijkste rivaal Nairo Quintana. Die is nu vierde op 1.01 van de Brit.

Adam Yates, die in eerste instantie het geel kreeg, is nu tweede op 47 seconden, Mollema is derde op 56 seconden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions