Transport Online - Yates pakt geel na bizarre val Chris Froome

Yates pakt geel na bizarre val Chris Froome

Yates pakt geel na bizarre val Chris Froome
14-07-2016 17:26 | Sport | auteur ANP

MONT VENTOUX - Adam Yates heeft op bizarre wijze de gele trui veroverd in de Tour de France. De Brit profiteerde van pech voor Chris Froome. De geletruidrager ging op de slotklim onderuit, terwijl hij met Bauke Mollema voorop reed. Froome vervolgde joggend zijn weg, omdat zijn fiets kapot was, maar verloor meer dan een minuut.

Op beelden is te zien dat een van de cameramotoren abrupt stopt, al is niet bekend waarom. Door die actie botste Richie Porte, die samen met Froome en Mollema voorop reed, vol op het voertuig. Mollema en Froome buitelden vervolgens over de Australiër heen. Terwijl Mollema snel verder kon, bleek de fiets van Froome kapot te zijn.

Mollema kwam als tiende over de meet, als eerste van de klassementsrenners. Hij pakte niet voldoende tijd op Yates om zich in het geel te mogen hullen. De Brit verdedigt een voorsprong van negen tellen op Mollema. Nairo Quintana staat derde op veertien seconden.

Froome wisselde na enkele tientallen meters gerend te hebben ook nog twee keer van fiets. Hij is door zijn pech gezakt naar de zesde plek in het klassement, op 53 seconden van Yates. Ook Richie Porte verloor kostbare tijd door de actie.

De ritzege op de Mont Ventoux ging naar Thomas De Gendt. De rit eindigde vanwege de harde wind niet bovenop de 'Kale Berg', maar op 6 kilometer daarvan.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions