Clicky


Chauffeur rekent 195 euro voor korte taxirit

Chauffeur rekent 195 euro voor korte taxirit
14-07-2016 14:10 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Een 27-jarige taxichauffeur uit Assendelft is vrijdag 8 juli aangehouden in de Kinkerstraat op verdenking van oplichting. De politie stelt in samenwerking met Inspectie Leefomgeving en Transport een onderzoek in naar mogelijke andere frauduleuze handelingen van deze chauffeur.

Die ochtend sprak de taxichauffeur een man aan op Schiphol die daar zojuist was aangekomen. Hij sprak hem bij de uitgang van de aankomsthal aan en bood hem een rit aan naar Amsterdam.

Schiphol-Amsterdam 195 euro

Voor de ritprijs rekende hij 195 euro. Op de vraag waarom het bedrag zo hoog was verklaarde hij dat er luchthavenbelasting bij kwam. Hij liet hem op een schermpje het bedrag zien. Dit schermpje betrof echter niet de taximeter. Uiteindelijk kreeg de passagier ook het wisselgeld niet terug en betaalde dus 200 euro. De 22-jarige man deed aangifte bij de politie, waarop rond 12.30 uur de taxichauffeur is aangehouden.

Chauffeurspas ingetrokken

De taxichauffeur is maandag na uitgebreid onderzoek en verhoor door het Taxiteam Dienst Infra op vrije voeten gesteld . Het onderzoek is nog gaande. Als het onderzoek voltooid is, zal de officier een beslissing omtrent vervolging nemen. De chauffeurspas is voorlopig voor de duur van 12 weken geschorst. Bij een veroordeling wordt dit omgezet naar permanente intrekking. De belastingdienst zal op de hoogte worden gesteld van de werkwijze van deze taxichauffeur.