Clicky


Agent werkte als 'mol' voor hennepdieven

Agent werkte als 'mol' voor hennepdieven
14-07-2016 12:02 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De Haagse politieman die op 1 juni werd aangehouden op verdenking van lekken heeft waarschijnlijk informatie over hennepkwekerijen doorgespeeld aan hennepdieven. Hij werkte volgens het Openbaar Ministerie als 'mol' voor een criminele organisatie.

De 28-jarige agent blijft nog zestig dagen langer in voorarrest, meldde het OM donderdag nadat de raadkamer van de rechtbank Den Haag daartoe woensdag had besloten. Hij wordt verdacht van corruptie, schending ambtsgeheim, het medeplegen van inbraken en deelname aan een criminele organisatie.

De politieman zou meldingen en tips over panden met wietkwekerijen in de politiesystemen hebben doorgegeven aan een 27-jarige medeverdachte uit Den Haag, die daar vervolgens probeerde in te breken om de aanwezige hennep te stelen. Wanneer de politie in het pand arriveerde, was de hennep al verdwenen.

Behalve de twee Hagenaars zijn ook twee mannen van 27 en 29 jaar uit Leidschendam aangehouden. Zij worden verdacht van inbraken en pogingen daartoe alsmede het uitvoeren van voorbereidingshandelingen voor een inbraak. Ook een 25-jarige vrouw uit Moordrecht werd in juni aangehouden, maar zij zit niet langer vast. Zij wordt verdacht van medeplichtigheid aan schending van het ambtsgeheim.

Volgens het OM is het onderzoek naar de bende nog in volle gang. Het is de verwachting van het OM dat de verdachten in voorarrest op 9 september voor het eerst in een zogenaamde pro-formazitting voor de rechtbank in Den Haag moeten verschijnen.

Het is de tweede keer in korte tijd dat de politie in verlegenheid wordt gebracht door een 'mol' in de organisatie. In oktober werd politiemol Mark M. (29) uit Weert aangehouden.