Drugsonderzoek vanwege mogelijke bedreiging bekendgemaakt

Drugsonderzoek vanwege mogelijke bedreiging bekendgemaakt [+foto]
13-07-2016 16:59 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Het HARCteam Rotterdam, een onderzoeksteam waarin Douane, Zeehavenpolitie en Fiod samenwerken, heeft een onderzoek naar de invoer van cocaïne bekend moeten maken omdat er informatie is binnengekomen dat mensen mogelijk bedreigd worden. Het onderzoek richtte zich op de herkomst en bestemming van zo’n 120 kilo cocaïne.

De cocaïne zat in 102 pakketten die in twee grote balen waren verstopt in een container afkomstig uit Ecuador. De container was in juni aangekomen in de Rotterdamse haven. Hij was geladen met cacao en moest doorvervoerd worden naar Antwerpen. Behalve de twee balen met de cocaïne zaten er ook een betonschaar en containerverzegelingen in. Vermoedelijk was het de bedoeling de container opnieuw te verzegelen nadat de drugs er ergens uit gehaald waren.

Het HARCteam besloot in overleg met de officier van justitie de vangst niet meteen bekend te maken maar te bekijken wie er op de drugs en de container af zouden komen. Er is nu besloten de vondst alsnog bekend te maken omdat het erop lijkt dat er mensen in het buitenland ernstig bedreigd worden omdat de smokkelaars de drugs “kwijt” zijn.

Het onderzoek naar de herkomst en bestemming van de cocaïne, die in juni meteen is vernietigd, wordt voortgezet.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden