Transport Online - '2018 haalbare opleverdatum Noord-Zuidlijn'

'2018 haalbare opleverdatum Noord-Zuidlijn'

'2018 haalbare opleverdatum Noord-Zuidlijn'
13-07-2016 15:52 | Algemeen | auteur ANP

AMSTERDAM - De datum 22 juli 2018 voor de oplevering van de Noord-Zuidlijn is realistisch en haalbaar. Dat heeft de directeur van de Noord-Zuidlijn, Hoite Detmar, woensdag gezegd tijdens een onlinevragenuur.

"Er kan altijd nog iets misgaan, of iets heel onvoorziens gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan een brand, ontsporing of een nieuw faillissement. Dat zijn onderdelen waar we niet op kunnen plannen. Bij de laatste planning zijn alle aspecten meegenomen die we op dit moment kunnen voorzien", adus Detmar. "We hebben in het verleden regelmatig te optimistisch gepland. De les daarvan is dat je uiteindelijk jezelf tegenkomt. Daarom hebben we nu (..) een planning gemaakt die realistisch en haalbaar is. Dat betekent helaas ook dat we toch een aantal maanden meer nodig hebben dan we dachten."

Vorige week werd bekend dat de oplevering van het Amsterdamse metroproject opnieuw moest worden uitgesteld, tot op zijn vroegst 22 juli 2018. De vorige voorspelling was oktober 2017. Detmar zegt niet blij te zijn met de nieuwe uitloop. "Ik baal van deze vertraging. Maar denk dat uiteindelijk de keuze voor kwaliteit en zorgvuldigheid boven snelheid verstandig is. De uitloop heeft geen consequenties voor het budget. Dat blijft 3,1 miljard."

De nieuwe datum is volgens Detmar gekozen "omdat het dan rustiger is en de eventuele kinderziektes die ook met het omklappen van het hele lijnennet gepaard gaan, voor minder overlast zorgen".Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,300

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions