Transport Online - Intensieve samenwerking Deli XL en L. van Gelder groente en fruit

Intensieve samenwerking Deli XL en L. van Gelder groente en fruit

Intensieve samenwerking Deli XL en L. van Gelder groente en fruit
19-11-2010 10:42 | Algemeen | auteur de redactie
RIDDERKERK - Foodservice groothandel Deli XL en AGF specialist L. van Gelder maken bekend met elkaar een intentieovereenkomst te hebben getekend. Het Ridderkerkse L. van Gelder is AGF specialist in onbewerkte, panklare en gegaarde aardappelen, groenten en fruit. Deli XL heeft het besluit voorgenomen om een minderheidsbelang te nemen in de onderneming en wil tegelijkertijd haar belangen in Verhaaren en Stavasius verkopen aan L. van Gelder. Deli XL en L. van Gelder vergroten hiermee de activiteiten in AGF en versterken hun positie in de versketen.

Sterke uitbreiding AGF-activiteiten
Deli XL en L. van Gelder verwachten samen verder te groeien in AGF-omzet en -volume. Dick Slootweg, algemeen directeur Deli XL: "Wij zijn drie jaar geleden gestart met de participatie in en overname van verschillende versbedrijven, met als doel om effiencyvoordelen te behalen en meer samenwerking te krijgen in de keten van versproducten. Het minderheidsbelang in L. van Gelder en de verkoop van de aandelen in Verhaaren en Stavasius past in deze lijn en versterkt de activiteiten van Deli XL in dagvers."

Visie en gedrevenheid
"Hollandse nuchterheid, een moderne bedrijfsvoering en een hoog kwaliteitsniveau kenmerken L. van Gelder, waarden die goed passen bij Deli XL. Door deze samenwerking verwachten wij een nog sterkere landelijke verspropositie en het is dan ook onze doelstelling om ons marktaandeel in de horeca te
vergroten" zo laat Dick Slootweg weten.

Landelijk vertegenwoordigd
Door de volledige overname van Verhaaren en het meerderheidsbelang in Stavasius creëert L. van Gelder landelijke dekking. Zowel Verhaaren, Stavasius als L. van Gelder zullen synergievoordelen uitwerken op het gebied van logistiek, commercie en inkoop.


Gerrit van Gelder, algemeen directeur L. van Gelder B.V.: "De samenwerking met marktleider Deli XL is erop gericht om afnemers in de institutionele markt, horeca en catering in heel Nederland te voorzien van aardappelen, groenten en fruit. Wij passen uitstekend bij Deli XL en delen de visie van Deli XL op de foodservice markt." Dick Slootweg en Gerrit van Gelder verwachten dan ook een vruchtbare samenwerking.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions