Clicky

 
Transport Online - Nordica gaat vanaf Eelde naar Kopenhagen vliegen

Nordica gaat vanaf Eelde naar Kopenhagen vliegen

Nordica gaat vanaf Eelde naar Kopenhagen vliegen
13-07-2016 11:51 | Burgerluchtvaart | auteur ANP

EELDE - Vliegmaatschappij Nordica gaat vanaf 19 september tweemaal per dag vliegen vanaf Groningen Airport Eelde naar de internationale luchthaven van het Deense Kopenhagen. De verbinding is belangrijk voor de toekomst van het vliegveld.

Met de verbinding met een intercontinentale luchthaven gaat een langgekoesterde wens van het Groningse vliegveld in vervulling. Passagiers kunnen nu vanaf Eelde met een tussenstop in Kopenhagen naar bestemmingen over de hele wereld vliegen.

Aanvankelijk wordt tijdens de vluchten van iets meer dan een uur een vliegtuig met vijftig zitplaatsen ingezet. Eelde mikt in het eerste jaar op zo'n 30.000 extra passagiers. "Dat moet doorgroeien naar 40.000 passagiers per jaar", zegt luchthavendirecteur Marco van de Kreeke.

Groningen Airport Eelde heeft ondanks stijgende passagiersaantallen moeite om de exploitatie rond te krijgen. De aandeelhouders, waaronder de provincies Groningen en Drenthe, doen onderzoek naar de toekomst van de luchthaven. Volgens Van de Kreeke onderstreept de nieuwe verbinding het economische belang van de luchthaven. "De economie volgt infrastructuur", zegt hij. "De verbinding met een internationale hub moet zeker in ons voordeel werken. Noord-Nederland is nu voor toeristen en zakelijke reizigers verbonden met de rest van de wereld."

De luchthaven van Kopenhagen is de grootste internationale hub in Scandinavië. In 2015 had de luchthaven meer dan 26 miljoen passagiers. Eelde had vorig jaar ruim 220.000 passagiers.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions