Clicky


Boete van in totaal 24.000 euro voor twee oververmoeide Turkse vrachtwagenchauffeurs

Boete van in totaal 24.000 euro voor twee oververmoeide Turkse vrachtwagenchauffeurs
13-07-2016 11:11 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

OSNABRÜCK(D) - Opmerkzame automobilisten belden dinsdagochtend de politie toen zij op de A30 ter hoogte van het knooppunt Osnabrück-Süd een vrachtwagen al slingerend over de weg zagen rijden.

Rond 06:50 uur kon de politie de Turkse vrachtwagen stoppen. Tijdens de controle van de twee Turkse chauffeurs bleek dat de chauffeur zichtbaar oververmoeid waren. De twee waren onderweg van Izmir, Turkije, naar Nederland. Blijkbaar hadden de twee de rit van 2800 kilometer tot nu toe zonder pauzes gemaakt. uit tachograafgegevens bleek dat de twee al zeker 42 uur ononderbroken onderweg waren.

Na de controle werd de twee vrachtwagenchauffeurs een rijverbod opgelegd. In eerste instantie wilde de Duitse politie een boete van 250 euro opleggen voor gevaarlijk rijgedrag echter bij nadere controle bleek dat dit niet de eerste overtreding van de twee Turkse chauffeurs was. De chauffeurs kregen daarom een veel hogere boete van in totaal 5.000 euro en het transportbedrijf kan een boete van maar liefst 19.000 euro tegemoet zien.

Daarnaast zal er een onderzoek naar zowel de chauffeurs als het transportbedrijf komen.