Transport Online - HEMA opent eDC op eigen locatie

HEMA opent eDC op eigen locatie

HEMA opent eDC op eigen locatie
18-11-2010 19:09 | Algemeen | auteur de redactie
UTRECHT - Met het plaatsen van een online bestelling die binnen een paar minuten werd afgeleverd, is gistermiddag het nieuwe eDC, op een eigen locatie in Utrecht, geopend.

Het eDC, het distributiecentrum bestemd voor het verzamelen en klaarzetten voor verzending van online bestellingen, is gisteren officieel geopend op het industrieterrein Lage Weide in Utrecht, op een steenworp afstand van het distributiecentrum van HEMA.

Hiermee komt een einde aan een periode van meer dan vijf jaar waarin de internetbestellingen werden verwerkt als onderdeel van het distributiecentrum waarvandaan alle winkels van HEMA worden bevoorraad.

HEMA marketing directeur Rene Repko en directeur logistiek Alex Jonker openden het ruim
5.000 vierkante meter grote gebouw door het plaatsen van een online bestelling. Op die manier werd het hele proces van bestellen tot afleveren symbolisch in gang gezet.


"De afgelopen periode is voor het eDC een eigen locatie gezocht, ingericht en vond de verhuizing medio september jl. plaats. In de afgelopen 5 jaar zijn de online bestellingen via hema.nl enorm gegroeid. Begonnen in 2005 in het DC, groeiden de internet bestellingen zo hard dat er meer, veel meer ruimte nodig was en is", vertelt Ronald van Zetten, CEO HEMA.

Een hele stap waar met man en macht hard aan gewerkt is. In september vond de verhuizing plaats en afgelopen weken werden de puntjes op de i gezet. Ook de buitenkant van het pand heeft een "HEMA" look & feel gekregen. Onze online omgeving wordt steeds belangrijker. Het groeiend aantal klanten dat onze site bezoekt en via internet artikelen koopt neemt toe. Deze klanten willen we natuurlijk zo goed mogelijk kunnen blijven bedienen. Daarnaast hebben we plannen met onze website en onze webshop. HEMA blijft onverminderd doorgroeien, en dat geldt ook voor onze online omgeving. Nu en in de toekomst."; aldus Van Zetten.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,845
Diesel1,509

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen