Transport Online - FNV bang voor massaontslag bij Hoogovens

FNV bang voor massaontslag bij Hoogovens

FNV bang voor massaontslag bij Hoogovens
13-07-2016 00:53 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - Vakbond FNV is bang dat de fusiegesprekken die Tata Steel en ThyssenKrupp voeren, wel eens tot een groot banenverlies kunnen leiden bij de Hoogovens in IJmuiden. Als de staalgiganten activiteiten gaan samenvoegen is het namelijk goed mogelijk dat veel administratieve werkzaamheden naar het buitenland worden verplaatst.

Dat zou in Nederland tot 4000 van de circa 10.000 arbeidsplaatsen kunnen kosten, aldus FNV-bestuurder Aad in 't Veld. Hij is niet bang dat ook productiemensen van Tata Steel Nederland voor hun baan moeten vrezen. De fabriek in IJmuiden is juist een van de meest efficiënte in Europa, aldus de vakbondsman.

De FNV'er benadrukt wel dat het, zolang de gesprekken lopen, nog moeilijk te zeggen is wat een en ander betekent voor de werkgelegenheid. Tata Steel praat bovendien met meerdere branchegenoten in Europa over een mogelijke samenwerking.

In de huidige plannen van Tata ziet het er voor de Hoogovens nog altijd goed uit. Het Indiase moederbedrijf kondigde onlangs nog aan komende jaren juist honderden miljoenen euro's in de vestiging te gaan investeren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen