VLS-GROUP opent gloednieuwe productiehal in haven van Gent

VLS-GROUP opent gloednieuwe productiehal in haven van Gent
12-07-2016 17:10 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

GENT - Vandaag, dinsdag 12 juli 2016, opende het chemische logistiekbedrijf VLS-GROUP in de haven van Gent een nieuwe productiehal voor de productie en opslag van viscositeitsverbeteraars. Met deze investering wil VLS-Group nog meer internationale klanten aantrekken en zich verder op de kaart zetten. Het Havenbedrijf Gent is opgetogen dat een sterkhouder in de haven blijft investeren.

4,3 miljoen euro bedraagt deze investering. Daarmee bouwde VLS-Group een nieuwe hal van 1.400 m² op haar bedrijfsterrein. Die hal bestaat uit een productiehal van ruim 400 m² (+ 200 m² extra op een platform) en een opslaghal van bijna 1.000 m².

De opslaghal dient voor de opslag van verpakte grondstoffen en de installatie van twee nieuwe productie-units voor viscositeitsverbeteraars. Eén unit daarvan dient exclusief voor een Europese klant. De tweede wordt wereldwijd aangeboden aan diverse klanten. Er werd reeds ruimte voorzien voor een verdere uitbreiding tot vier units. Momenteel worden er ook twee nieuwe opslagtanks gebouwd met een capaciteit van 100 m³. In de toekomst worden die aangevuld met zes extra opslagtanks van 100 m³. De totale opslagcapaciteit zal dan 100.000 m³ bedragen. Deze investering zorgt voor 4 bijkomende jobs voor operatoren.

Met deze investering én de uitbreidingsmogelijkheden kan de VLS-Group meer produceren en meer producten opslaan, maar vooral van over de hele wereld meer klanten aantrekken.

Voor de gewenste vloeibaarheid van vloeistoffen 

VLS-Group is gespecialiseerd in het verlenen van geïntegreerde logistieke oplossingen waaronder diensten voor chemische verwerking. Het bedrijf produceert onder andere viscositeitsverbeteraars. Die dienen voor het wijzigen of verbeteren van de viscositeit om tot de gewenste vloeibaarheid van vloeistoffen te komen bijvoorbeeld voor motorolie en transmissie-oliën voor auto’s en vrachtwagens.

Het bedrijf werkt voor klanten volgens de formule van de klant en onder een geheimhoudingsakkoord. VLS-Group richt zich op de Europese markt, het Midden-Oosten en Afrika. De producten worden aan- en afgevoerd over het water en de weg.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,772
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden