Clicky


Qatar Airways stapt in bij Latam Airlines

Qatar Airways stapt in bij Latam Airlines
12-07-2016 13:27 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

FARNBOROUGH - Luchtvaartmaatschappij Qatar Airways wil een belang tot zo'n 10 procent nemen in haar Chileense branchegenoot Latam Airlines. Dat heeft topman Akbar Al Baker dinsdag gezegd tijdens de luchtvaartshow in de Britse plaats Farnborough.

Latam Airlines is met een kleine 68 miljoen passagiers per jaar de grootste luchtvaartmaatschappij van Zuid-Amerika. De nummer twee op dat continent is het Braziliaanse GOL, waarin Air France-KLM sinds 2014 een klein belang heeft.

Het Chileense bedrijf werkt al samen met Qatar Airways in de wereldwijde luchtvaartalliantie OneWorld. Daartoe behoort ook IAG, het moederbedrijf van onder meer British Airways en Iberia. Dat Europese concern is voor ruim 15 procent eigendom van zijn branchegenoot uit Qatar.

Latam Airlines ontstond in 2012 uit de fusie tussen het Chileense LAN en het Braziliaanse TAM. Net als concurrent GOL kampt het met een stevige terugval in Brazilië, met afstand de belangrijkste economie in de regio. De investering van Qatar Airways zorgt voor een welkome kapitaalinjectie van ongerekend ruim een half miljard euro.