Clicky


Vijf Volvo FH420 4x2 trekkers voor Holwerda Logistics

Vijf Volvo FH420 4x2 trekkers voor Holwerda Logistics
12-07-2016 09:14 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

ALMERE - Afgelopen vrijdag zijn door Volvo Group Truck Center Almere de eerste twee van in totaal vijf nieuwe Volvo FH420 4x2 trekkers afgeleverd aan Holwerda Logistics te Almere.

De trekkers, voorzien van de nieuwste Volvo 13-liter Common-rail motoren, zullen door Holwerda voor diverse transporten worden gebruikt en zijn tevens gekeurd om als Lang Zwaar Vrachtvoertuig (LZV)met een maximaal combinatielengte van 25,25 meter te kunnen worden ingezet. Hiervoor zijn de Volvo FH trekkers af-fabriek onder andere uitgerust met een aslast-indicator en volledig gesloten zijafscherming.

Om de veiligheid van de chauffeur en overige verkeersdeelnemers te waarborgen heeft Holwerda ervoor gekozen om de trekkers te voorzien van diverse veiligheidssystemen waaronder Driver Alert System (DAS), Adaptive Cruise Control (ACC) Forward Collision Warning (FCW)en Lane Keeping Support (LKS). Tevens zijn de wagens voorzien van een frontzichtcamera en zijn de trailers voorzien van een achteruitrijcamera.  

Verder is gekozen om de trekkers te voorzien van de I-Shift automatische versnellingsbak met Fuel-Economy software pakket. Voor optimale brandstofefficiency en terugdringen van CO2 uitstoot wordt er door Holwerda ook veel aandacht besteed aan de opvolging van voertuig- en brandstofgegevens. Gezamenlijk met Volvo Group Truck Center wordt hier een nauwlettende samenwerking gehanteerd en zullen de prestaties van zowel chauffeur als voertuig regelmatig worden geëvalueerd.    

Ook zijn de FH trekkers voorzien van een Volvo Gold Contract inclusief Connectiviteit. Hierbij wordt de conditie van de truck continu door de werkplaats van VGTC Almere gemonitord en staat alles in het teken om ongeplande stilstand te elimineren.

Holwerda is een modern familiebedrijf met meer dan 100 jaar transport ervaring en vestigingen in Almere, Lelystad en Amersfoort. Vanuit de diverse  vestigingen verzorgt Holwerda vele logistieke diensten zoals onder andere Distributieopdrachten, Retaildistributie, Meubel- en Keukendistributie en flexibele Cross-docking oplossingen.

Holwerda typeert zich als een markt- en vooral klantgerichte onderneming, waarin kwaliteit, vertrouwen en slagvaardigheid vaste waarden zijn. Er is veel aandacht voor onderzoek en ontwikkeling van eigen producten met aandacht voor de economische en milieuvriendelijke aspecten. 

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions