Clicky


Dachser breidt opslagcapaciteit in Europa uit

Dachser breidt opslagcapaciteit in Europa uit
11-07-2016 13:42 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ZEVENAAR - Dachser versterkt zijn activiteiten op het gebied van contractlogistiek door heel Europa, op dit moment worden er nieuwe faciliteiten gerealiseerd in Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland. Geïntegreerde logistieke diensten, waaronder transport, warehousing en value-added services zullen op nog meer locaties beschikbaar zijn.

"Door het aanbieden van een volledige waaier aan contract logistieke diensten, ondersteunen we onze klanten in hun wereldwijde supply chain management proces", zegt Michael Schilling,

Chief Operations Officer Road Logistics (COO) bij Dachser. Aan het einde van juni 2016, ging de eerste schop de grond in voor de uitbreiding van het logistieke centrum in Hörsching bij Linz, Oostenrijk. Een geheel nieuw magazijn zal ongeveer 10.000 vierkante meter opslagruimte en meer dan 20.000 palletplaatsen bieden. Het nieuwe magazijn, waarin Dachser circa 10 miljoen euro heeft geïnvesteerd, zal naar verwachting operationeel zijn in het begin van 2017.

In Hörsching ontvangt de klant alles uit één bron: warehousing en service op maat als integraal onderdeel van de contractlogistiek en directe verbindingen op het uitgebreide Europese vervoersnetwerk en lucht- en zeevrachtdiensten geleverd door Dachser Air & Sea Logistics.

In Frankrijk heeft Dachser net zijn opslagcapaciteit op twee locaties uitgebreid. In Salon de Provence, dat is gevestigd in het zuiden van Frankrijk, is onlangs een locatie geopend voor de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur, met 12.000 vierkante meter en ruimte voor 14.500 pallets. Daarnaast werd de bestaande opslagruimte uitgebreid in Reims, gelegen in het noorden van Frankrijk. Hier is in totaal ruimte voor 27.000 palletplaatsen, deze locatie biedt contract logistieke oplossingen met name voor wijn, sterke drank en industriële klanten.

De investering in de uitbreiding van het Überherrn Logistics Center (gelegen in de Duitse deelstaat Saarland) zal resulteren in een contract logistiek warehouse met 11.000 vierkante meter ruimte, met ongeveer 22.000 stellingplaatsen en 600 vierkante meter kantoorruimte. Het geïnvesteerde bedrag bedraagt hier ook 10 miljoen euro.

De faciliteit moet klaar zijn tegen het einde van oktober 2016 en zal leiden tot 80 nieuwe banen op de middellange termijn. De locatie Überherrn heeft een dubbele functie in het Dachser netwerk: naast de normale dagelijkse werkzaamheden dient het logistieke centrum vanaf 20:00 uur ook als Eurohub voor de centrale verwerking van Europese groupage.

Met zijn ligging in de buurt van rivier de Saar, combineert Dachser het Europese wegtransport met intercontinentale routes en sluiten hierdoor zowel import als export lucht- en zeevracht naadloos aan.

"Samen met onze collega's zijn we hard aan het werk om Dachser's contractlogistiek te internationaliseren", zegt Alexander Tonn, die deze afdeling voor het bedrijf leidt.

"Deze investeringen laten zien hoe succesvol onze contract logistieke operaties zich in de afgelopen jaren hebben ontwikkeld."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions