Transport Online - Groot DC van Lidl geopend in Weert

Groot DC van Lidl geopend in Weert

Groot DC van Lidl geopend in Weert
11-11-2010 17:45 | Algemeen | auteur de redactie
WEERT - Lidl Nederland heeft op donderdag 11 november 2010 haar vijfde distributiecentrum geopend. De keuze van Lidl voor Weert is mede tot stand gekomen in samenwerking met NV Industriebank LIOF.

Door het laden van de eerste vrachtwagen heeft Jérôme Verhagen, algemeen directeur van LIOF, symbolisch de eerste winkel bevoorraad vanuit het nieuwe distributiecentrum. Deze handeling was het officiële startsein van de ingebruikname van het grootste distributiecentrum van Nederland. Het centrum verzorgt de bevoorrading van geheel Zuidoost-Nederland.

Duurzaamheid
Bij het ontwerp van de bouw is duurzaamheid een belangrijk thema. Door middel van de slogan "Op weg naar morgen!" vestigt de supermarkt aandacht op duurzame en eerlijke bedrijfsvoering. Het distributiecentrum kenmerkt zich door diverse milieuvriendelijke en energiezuinige aspecten. Zo wordt de restwarmte uit koelinstallaties benut ten behoeve van vloerverwarming.

Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van milieuvriendelijke koelmiddelen voor de koeling en van materialen met een hoge isolatiewaarde. Het gebouw is tevens zo geconstrueerd dat het in de toekomst voorzien kan worden van zonnepanelen.


Werkgelegenheid
Het distributiecentrum levert een substantieel aandeel in de werkgelegenheid in Limburg. Hierbij heeft het centrum ook een positieve impact op scholing en training van de diverse medewerkers. In het kader van deze positieve ontwikkelingen heeft provincie Limburg het project financieel ondersteund.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,829
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions