Savoye lanceert nieuwe verpakkingsmachine: de E-wrap

Savoye lanceert nieuwe verpakkingsmachine: de E-wrap
08-11-2010 15:28 | Algemeen | auteur de redactie
HOOFDDORP - Savoye lanceert de E-wrap, een nieuwe machine waarmee producten veilig kunnen worden verpakt, dankzij het innovatieve vouw- en plakproces. De E-wrap heeft twee werkstations en transportbanden waar orders op verwerkt worden en betreffende producten van een barcode worden voorzien.

De machine is geschikt voor E-commerce bedrijven die producten in de voorbereiding handmatig selecteren, bijvoorbeeld bij massavoorbereiding van producten of voor grote marketingcampagnes en evenementen. Distributeurs van producten zoals enveloppen, gadgets, cosmetica en textiel zullen hier profijt van hebben.

Hans van den Berg, Sales Manager Savoye Nederland: "Het gebruikersgemak stond voorop in de ontwerpfase van de E-wrap. Deze machine is ontworpen om de werkzaamheden van de magazijnmedewerkers te vergemakkelijken en de transportkosten te verminderen. Het systeem geeft aan wanneer de orders op de band gelegd moeten worden.""Om dit te activeren, hoeft de magazijnmedewerker alleen de hand tegen de sensoren aan te houden. Een meetarm met touch screen stelt de medewerker in staat om te bepalen, indien nodig, of er onderhoudswerkzaamheden aan de E-wrap moeten worden uitgevoerd. De picker weet gelijk waar hij moet ingrijpen en het scherm verplaatst de medewerker makkelijk van de ene kant van de E-wrap naar de andere."

"De E-wrap is een toevoeging aan onze bestaande Savoye verpakkingsmachines. We zien in de Benelux de behoefte toenemen aan dit soort machines. Bedrijven investeren graag in goede apparaten om warehouses te optimaliseren en de transportkosten te verminderen."

Orders voorbereiden
Op de E-wrap kunnen dozen van A4-formaat en 30 tot 100 millimeter dikte worden verwerkt. Binnen één minuut is het mogelijk om vijftien dozen te verpakken. Een pallet met producten wordt dicht bij het picking-werkstation van de machine geplaatst.

De picker legt de producten met een bestelbon waar een barcode op staat op de transportband. Vervolgens verpakt de machine de producten. Voordat de producten op één van de twee banden komen, worden ze gesorteerd en gebundeld. Twee pickers kunnen tegelijkertijd gebruik maken van de machine.

Door de verpakking ontstaat pas het pakje. Aan het begin van de transportband zijn er sensoren die de dimensies van de producten opmeten. De E-wrap berekent dus de omvang. Het maakt daarbij niet uit of de producten verschillende maten hebben, op elkaar gestapeld zijn of naast elkaar zijn gelegd. De machine kiest de juiste verpakking.Tegelijkertijd scant de E-wrap de bestelbon met barcode. Dan print de machine het verzendlabel en plakt deze aan het eind van het proces op de bovenkant van de doos. Het label kan desgewenst ook aan de zijkant van de doos worden geplakt.

L-vormig karton
De E-wrap beschikt over een innovatieve vouwmethode en gebruikt L-vormige kartonnen verpakkingen die van tevoren al zijn uitgesneden om het vouwproces makkelijker te maken. Producten worden automatisch op het karton geplaatst.

Dan worden de zijden van de kartonnen verpakking door de vouwarm van de E-wrap ter hoogte van de producten gevouwen en wordt de doos door een aandrijfsysteem dichtgeplakt. De E-wrap zet druk op de verpakking zodat de doos echt goed afgesloten wordt. De machine is volledig autonoom maar kan gekoppeld worden aan een informatiesysteem voor facturering.


NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden