Clicky


Vermiste Soufyan Essabaouni mogelijk ook ontvoerd

Vermiste Soufyan Essabaouni mogelijk ook ontvoerd
10-07-2016 20:10 | Binnenland | auteur ANP

ZAANDAM - De politie vermoedt dat de sinds donderdag vermiste 21-jarige Soufyan Essabaouni uit Amsterdam ook is ontvoerd, evenals de 36-jarige Wendel Meijer uit Landsmeer. De politie liet zondag weten te onderzoeken of er een verband is tussen beide vermissingen.

Essabaouni is donderdag voor het laatst gezien op een parkeerterrein in de plaats Zwanenburg. Op bewakingsbeelden is te zien dat hij in zijn auto werd klemgereden door een witte Seat. De Amsterdammer wist uit de auto te vluchten, waarna zijn belagers enkele keren op hem schoten. Op de beelden is niet te zien of hij is geraakt of is meegenomen.

Vanaf dat moment ontbreekt elk spoor van Essabaouni. Mogelijk hij net als Meijer ontvoerd. Op bewakingsbeelden is te zien dat Meijer dinsdagavond in Zaandam bij zijn bedrijf werd opgewacht door tenminste drie mannen die hem met geweld meenamen in hun witte Audi A4 station.

De politie vreest daarom dat Meijer ergens tegen zijn zin wordt vastgehouden en roept getuigen op zich te melden. Hij werd woensdag als vermist opgegeven. De politie heeft sindsdien een aantal tips binnengekregen, maar het is volgens een woordvoerder nog niet duidelijk of er bruikbare tussen zitten.

In de nacht van zaterdag op zondag is in Lelystad een uitgebrande Audi A4 station aangetroffen. De politie onderzoekt of dit voertuig is gebruikt bij de ontvoering van Meijer.