Eerste heftruckheld van de maand bekend

Eerste heftruckheld van de maand bekend [+foto]
02-11-2010 09:56 | Algemeen | auteur de redactie
Dinsdag hebben EVO, Gezond Transport en de Arbeidsinspectie Chris Moors, magazijnmedewerker bij Van den Anker in Son, expert in chemical logistics, uitgeroepen tot de eerste Heftruckheld van de maand. Dit gebeurde in het kader van een gezamenlijke campagne die als doel heeft de veiligheid in magazijnen te vergroten. Die campagne is hard nodig, omdat er jaarlijks nog altijd 1700 ongelukken met heftrucks gebeuren, waarvan vijf met dodelijke afloop.

De winnaar
Chris Moors is ruim veertien jaar werkzaam bij het bedrijf en is genomineerd door collega’s en zijn manager. Zijn manager René Janssen over Chris: "Hij rijdt altijd zeer precies en secuur en volgens de geldende richtlijnen. Daarom is hij een voorbeeld voor andere medewerkers en in mijn ogen een ware HeftruckHeld."De jury, die bestaat uit vertegenwoordigers van de drie organisaties, heeft Chris uit ruim dertig aanmeldingen gekozen. De overige genomineerden voldoen allemaal aan de criteria en zullen blijven meedingen in de volgende maanden. Over precies een jaar zal er gestreden worden om de titel Heftruckheld van het jaar.

Criteria voor HeftruckHeld van de maand
Deelnemers aan de competitie moeten ouder zijn dan achttien jaar, diploma's hebben, dagelijks wel een flink aantal uren op de heftruck zitten en minstens een jaar schadevrij rijden. Ze hebben uiteraard nog nooit een ernstig ongeval veroorzaakt. Collega's moeten vinden dat deelnemers voor hen een voorbeeld zijn, dat zij zich aan de veiligheidsregels houden en al helemaal geen roekeloze dingen doen. Kortom, een Heftruckheld houdt altijd de veiligheid in het oog en werkt daardoor nauwkeurig snel en efficiënt.

Op de website www.heftruckhelden.nl staan alle criteria waaraan men moet voldoen om in aanmerking te komen voor de titel Heftruckheld van de maand.

Veiligheidsbewustzijn vermindert ongelukken
De HeftruckHelden campagne, een initiatief van de Arbeidsinspectie, Gezond Transport en EVO, duurt drie jaar. De campagne heeft als doel de veiligheid in magazijnen te vergroten door magazijnmedewerkers bewust te maken van het veilig gebruiken van heftrucks.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden