Clicky


Westerman Logistics Nieuwleusen stopt met Intergamma

Westerman Logistics Nieuwleusen stopt met Intergamma
09-07-2016 20:15 | Transport | auteur Redactie [MV]

NIEUWLEUSEN – Westerman Logistics Nieuwleusen stopt per 1 september met het werk van Intergamma. “Dat klopt”, beaamt directeur Bernard van Dieren van Westerman Logistics. “Het is trouwens in goed overleg gegaan met Intergamma.”

Intergamma, is de franchiseorganisatie voor Gamma- en Karwei-bouwmarkten in Nederland en België. En heeft het transport in 2014 bij Westerman Logistics ondergebracht. Er is een contract tot 2017 afgesloten.Toch wordt dit contract eerder opengebroken. Van Dieren: “Het kan omdat wij het besluit in overleg hebben genomen.”

Personeelsbijeenkomst

Er is vorige week zaterdag een personeelsbijeenkomst geweest waar onder andere de chauffeurs en kantoormedewerkers te horen hebben gekregen dat het werk van Intergamma gaat stoppen. Maar ook dat er geen gedwongen ontslagen vallen. Echter hebben verschillende chauffeurs met een tijdelijk contract deze week van hun leidinggevende gehoord dat hun contract niet wordt verlengd.

Afgeschaald

Er worden dus contracten niet verlengd en daardoor verdwijnen er werknemers.  “Bij de mensen met een vast contract wordt er niemand ontslagen. Maar voor het werk worden de nodige mensen ingezet. Als die activiteiten er niet meer zijn, dan moet er afgeschaald worden”, zegt Van Dieren over het niet verlengen van contracten.

“De meeste medewerkers hebben inmiddels een gesprek gehad”, voegt hij eraan toe. Ook benadrukt de directeur dat door het verdwijnen van het Intergamma-werk Westerman Logistics niet in zwaar weer verkeert.

Vervelend

Enkele uren voor het gesprek met Van Dieren heeft de nieuwsredactie van Transport Online met chauffeurs gesproken die deze week tijdens een gesprek hebben gehoord dat een verlenging van hun contract er niet inzit.

“Ze zijn er bij Westerman Logistics achter gekomen dat het allemaal niet uit kan. Ik vind het moedig dat ze zelf dan er iets aan doen, maar dat ik en mijn collega’s niet mogen blijven werken is uiteraard vervelend”, meldt één van hen.

“Dat steekt mij. Tijdens het gesprek krijgen de chauffeurs te horen dat ze eruit moeten. Zonder een verdere verklaring. Alleen dat ze geen vaste mensen meer aannemen. Het is onbeleefd hoe ze ermee omgaan. Ik hoorde binnen het bedrijf dat er 30 auto’s uit moeten”

Bedrukte sfeer

Een chauffeur: “De sfeer bij Westerman Logistics is bedrukt. Het is nu moeilijk op de bedrijfslocatie. De goede mentaliteit is verdwenen.”

Sterke partij

Bij de start in 2014 waren de partijen enthousiast. En ervan overtuigd dat Westerman Logistics Nieuwleusen de juiste partij was om het werk voor Intergamma te doen.

Voor de inzet van het transportbedrijf zorgden de leveranciers zelf dat hun vaak grote spullen bij de bouwmarkten kwamen. De kosten bleken hoog en het was moeilijk om de service optimaal te maken. Terwijl Westerman Logistics een sterke partij is wat betreft het transport van buitenmaatse goederen. Zoals lengtegoederen, pallets met uitstekende delen en volumineuze collo.