Transport Online - Cameraploeg SBS6 met vuurwerkbom bekogeld

Cameraploeg SBS6 met vuurwerkbom bekogeld

Cameraploeg SBS6 met vuurwerkbom bekogeld
09-07-2016 18:03 | Showbizz | auteur ANP

AMSTERDAM - Een cameraman en een verslaggeefster van het SBS6-programma Hart van Nederland zijn zaterdag in Amsterdam met een vuurwerkbom aangevallen. De ploeg was opnames aan het maken in de Tweede Wittenburgerdwarsstraat naar aanleiding van een schietpartij in de nacht van vrijdag op zaterdag, aldus de website van Hart van Nederland.

De medewerkers van het programma vermoeden dat iemand vanuit een raam de vuurwerkbom naar de cameraploeg gooide. Niemand raakte gewond.

Bij de schietpartij in de nachtelijke uren raakte een 25-jarige Amsterdammer lichtgewond. Hij is na behandeling in het ziekenhuis meteen aangehouden omdat hij nog twee boetes open had staan.

Het doelwit van de kogelregen is een bekende van de politie. Het lijkt erop dat het om ene poging tot liquidatie gaat, meldt de politie. Bewapende mannen beschoten hun doelwit en sprongen vervolgens op een scooter, waarschijnlijk bestuurd door een andere verdachte.

Volgens Het Parool is het slachtoffer Hoessein A.. De krant schrijft op haar website dat hij afkomstig is uit een grote familie uit Amsterdam-Oost, van wie verscheidene leden voor serieuze misdrijven zijn veroordeeld.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,863
Diesel1,498

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen