Europees logistiek rapport DTZ: 'Op weg naar herstel'

Europees logistiek rapport DTZ: 'Op weg naar herstel'
28-10-2010 13:27 | Algemeen | auteur de redactie
De logistieke vastgoedmarkt in Europa heeft over de eerste helft van 2010 stabiele en toenemende opnameniveaus laten zien. Het lijkt erop dat deze markt voorzichtig op weg is naar herstel. Dit blijkt uit het verschenen Europese Logistieke rapport van de internationale researchafdeling van vastgoedadviseur DTZ Zadelhoff.

Gerwin Vos, binnen DTZ Zadelhoff verantwoordelijk voor logistiek vastgoed in Nederland: "De opname laat in heel Europa een stijging zien. Voor Nederland komt de totale logistieke opname in de eerste helft van 2010 uit op circa 225.000 m2, waarvan circa 110.000 m2 in en rond de drie grote steden." Nederland is met een voorraad van circa 16,2 miljoen m2 logistieke ruimte een van de grootste markten in Europa.

Het Europese rapport geeft een overzicht van ontwikkelingen en trends op de 15 Europese markten voor de eerste helft van 2010. Daarnaast wordt een voorruitzicht voor de hele Europese logistieke markt op de korte tot middellange termijn gegeven. De belangrijkste bevindingen zijn:
. De logistieke markt in Europa heeft de eerste helft van 2010 stabiele en toenemende niveaus van opname laten zien.

. Het totale aanbod van logistieke ruimte is nog steeds hoog in Europese regio's. Dit is deels te wijten aan het grote volume van nieuw opgeleverde bedrijfsruimte in 2008 en 2009.

. Een terugkeer naar het niveau rond 2006 en 2007 is op de korte en middellange termijn onwaarschijnlijk. Toch ziet de internationale researchafdeling de afgelopen maanden steeds meer tekenen van voorzichtig optimisme onder gebruikers en investeerders in logistiek vastgoed.

Gerwin Vos: "Dit Europese rapport geeft een globaal beeld van de verbeterende marktsituatie in Europa. Het jaarlijkse Nederlandse marktrapport over de logistieke vastgoedmarkt ('De Nederlandse markt voor distributiecentra') verschijnt begin november. Dit rapport zal een verdieping geven op de situatie en ontwikkelingen binnen de Nederlandse logistieke vastgoedmarkt."

Bijlage:Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden