Transport Online - Van der Nat moderniseert trailervloot

Van der Nat moderniseert trailervloot

Van der Nat moderniseert trailervloot
08-07-2016 10:31 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

GIESSEN - P. van der Nat B.V is een logistieke dienstverlener uit het Brabantse Giessen. Onlangs werd bij dit bedrijf de trailervloot gemoderniseerd. In totaal werden 28 Schmitz Cargobull trailers aan de vloot toegevoegd, het ging hierbij om schuifzeilopleggers en kastenwagens. P. van der Nat voert duurzaam beleid hoog in het vaandel. Mede om die reden werd voor het modernste materieel van Schmitz gekozen.

"Tot voor kort reden we voornamelijk met Nederlandse trailers. Die hadden allemaal trommelremmen. Echter de tijden veranderen en onze trekkers zijn voorzien van de laatste stand van techniek op het gebied van remmen. Ze voldoen aan de Euro VI normen en we hebben een zestal trekkers op LNG rijden", legt  Joost van der Nat uit.

"Onze klanten eisen dit, maar we willen zelf ook dat we ons werk zo schoon, zuinig en duurzaam mogelijk doen."

Dat vereist een moderne trailervloot, die eveneens aan de laatste stand van techniek voldoet. "De gesprekken met Schmitz liepen erg prettig, al onze vragen werden beantwoord en de levering verliep perfect. Daar komt bij dat de eerste trailers het hier prima hebben gedaan. Ook de omschakeling naar schijfremmen op de trailers bleek de juiste. De techniek van de trailers sluit keurig op onze jonge trekkervloot aan", legt Van der Nat uit.

Hij vervolgt: "Ook de prijs-kwaliteitsverhouding bevalt ons prima  en hoewel de trailers nu net zo'n beetje zijn ingereden, kunnen we erop rekenen, dat Schmitz-trailers een uitstekende restwaarde zullen houden in de markt, juist wanneer ze zijn uitgevoerd met de eigen assen van Schmitz en met schijfremmen."

Van der Nat gaat er vanuit dat de trailers zo'n 100.000 kilometer per jaar zullen rijden. "We doen meest binnenlandwerk voor uiteenlopende opdrachtgevers. Vanwege die korte afstanden, kunnen we nu ook al nuttig werk doen met trucks die op LNG rijden."

Het onderhoud heeft Van der Nat uitbesteed. "We hebben hier nog slechts een kleine werkplaats. Meer is ook niet nodig, want het materieel, zowel de trucks als de trailers, zijn technisch ingewikkelder geworden, maar vooral ook zoveel betrouwbaarder, dat een eigen werkplaats niet meer rendabel te maken is in ons werk en met onze vlootomvang."

Van der Nat kan naar eigen zeggen weer jaren vooruit: "Met de trailervloot gemoderniseerd en met nieuwe gastrucks op komst, alsmede nieuwe trucktechniek, kunnen wij met deze trailers onze klanten betrouwbaar en duurzaam bedienen. Op trailergebied zijn we nu volledig ontzorgd."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions