Transport Online - ProRail vraagt hulp publiek bij spoorlopers

ProRail vraagt hulp publiek bij spoorlopers

ProRail vraagt hulp publiek bij spoorlopers
08-07-2016 10:02 | Algemeen | auteur ANP/Redactie [FE]

UTRECHT - Spoorlopers vormen een steeds groter probleem voor het treinverkeer. Spoorbeheerder ProRail begint daarom deze zomer een proef op vier locaties om de hulp van het publiek in te roepen. Omwonenden van het spoor of andere getuigen wordt gevraagd te bellen als zij iemand bij de rails zien lopen, zodat die mensen snel kunnen worden weggehaald.

Het gaat vaak om wandelaars, mensen die hun hond uitlaten, spelende kinderen, mensen die een sluiproute nemen of vandalen die zich in de buurt van het spoor bevinden. Het is niet alleen levensgevaarlijk, ook schrikken de machinisten. Zij zijn daarnaast verplicht af te remmen waardoor vertraging ontstaat. Dit jaar vielen al twee gewonden.

In de eerste zes maanden van dit jaar zijn er er 1602 meldingen gedaan van spoorlopen, wat grote consequenties heeft gehad voor het treinverkeer.

Op sommige plekken staan hekken, maar dat kan niet overal, onder meer vanwege hulpdiensten die toegang moeten hebben.

ProRail wil ongevallen voorkomen en het spoor betrouwbaarder houden. Daarom doen we er alles aan om spoorlopen te voorkomen. We waarschuwen voortdurend voor het gevaar en de overlast. Ook voeren onze Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) dagelijks controles uit. Treffen zij iemand op of langs het spoor, dan kunnen zij de overtreder een boete geven van 140 euro, meldt ProRail.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen