Clicky


CDA stelt Kamervragen na berichtgeving over controle binnenvaartschepen

CDA stelt Kamervragen na berichtgeving over controle binnenvaartschepen
07-07-2016 22:11 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - Het CDA heeft naar aanleiding van onze berichtgeving over de controles op werktijden en bemanningssterkte op binnevaartcontainerschepen vandaag schriftelijke vragen gesteld.

De vragen zijn gesteld door Tweede Kamer lid Van Helvert aan de minister van Infrastructuur en Milieu.

Het CDA wil weten of de minister de Inspectie Leefomgeving en Transport geïnformeerd heeft over de opdracht die zij bij motie van de Tweede Kamer heeft gekregen om in deze regelgeving "anticiperend te gaan handhaven", daar waar deze regelgeving haar belangrijkste aanpassing zal hebben. Zo ja dan wil het CDA weten hoe de minister de inspecties beschreven in het artikel kan verklaren?

Ook wil het CDA dat de minister aan de Kamer, en aan de sector, puntsgewijs meedeelt op welke specifieke elementen het anticiperend handhaven betrekking zal hebben, zodat de sector weet waar zij aan toe is.

Het CDA wil graag binnen veertien dagen antwoord hebben op deze vragen.

De ILT kondigde vandaag aan dat zij in juli en augustus samen met de Zeehavenpolitie Rotterdam-Rijnmond in de Rotterdamse haven binnenvaartcontainerschepen op bemanningssterkte en op werktijden van de bemanning. Bij de controles bekijkt de ILT onder andere de bemanningssterkte en administratie van de arbeid- en rusttijden om te zien of de regels hiervoor worden nageleefd.