Raben Ukraine brengt nieuwe mogelijkheden op de markt voor logistieke dienstverlening van verse producten

Raben Ukraine brengt nieuwe mogelijkheden op de markt voor logistieke dienstverlening van verse producten
22-10-2010 20:11 | Algemeen | auteur de redactie
Sinds begin oktober biedt Raben Ukraine een totaal pakket aan van logistieke diensten voor vers-producten, die een gecontroleerde temperatuur nodig hebben van +2°C tot +6°C in de hele, logistieke keten: internationale distributie, douaneafhandeling, nationale distributie, cross-docking en warehousing.

Een volstrekt nieuwe benadering ten opzichte van de rest van de Oekraïense logistiek dienstverleners werd gebruikt in de nieuw geïmplementeerde nationale distributie van vers-producten.

Voorheen kon Raben Ukraine alleen complete ladingen aanbieden. Echter nu kan men ook groupagediensten aanbieden door een nieuw opgezet eigen systeem. In dit groupage systeem is het mogelijk om slechts 1 pallet te laten vervoeren. Dit is niet alleen mogelijk in Kiev, maar ook in 5 andere steden verspreidt over Oekraïne: Kiev, Lviv, Odessa, Kharkiv, Donetsk, Dnipropetrovsk. Daarnaast vereist het een hoge kwaliteit van de cross-dock activiteiten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van scanners, welke beschikbaar zijn op de vestiging in Kiev.

Dit betekent, dat elke hoeveelheid verse producten (zelfs één pallet of één doosje) kan worden geleverd in de kortst mogelijke tijd naar het afleveradres in Oekraïne tegen een goede prijs. De klanten van Raben Ukraine hoeven dus niet een complete temperatuur gecontroleerde truck te betalen, welke 20 ton kan laden en geschikt is voor 33 europallets als ze 5-6 europallets hebben: ze betalen voor iedere, afzonderlijke pallet.

Een dergelijke oplossing is het meest waardevol voor de retailsector en lokale producenten in Oekraïne. Zij halen direct voordeel uit de mogelijkheid kleine, regelmatige zendingen aangeleverd te krijgen. Bovendien draagt dit groupagesysteem bij aan de verbetering van de kwaliteit van de verse producten, die in de schappen van de supermarkten in Oekraïne liggen: verse producten komen in kleine hoeveelheden van de producenten naar de supermarkten. Het risico van bederven tijdens opslag valt zo weg. Dankzij deze oplossing hebben de inwoners van Oekraïne de mogelijkheid verse yoghurt, kaas en fruit te kopen, ongeacht waar deze zijn geproduceerd of gegroeid."Natuurlijk klinkt onze ambitie voor nationale distributie van verse producten erg ambitieus: sommige logistiek dienstverleners en distributeurs werken nog aan de mogelijkheid een groupage systeem op te zetten voor normale handelsgoederen zonder specifieke temperatuureisen. Wij hebben het inmiddels al voor beiden; normale handelsgoederen en verse producten. We hebben over alles goed nagedacht en hebben een eigen vloot met koelauto’s. Bovendien hebben deze auto’s de mogelijkheid 66 europallets te laden, in plaats van 33", vertelt Ireneusz Prus, directeur van National distribution Ukraine.

Naast de uitbreidingen op het gebied van nationale distributie heeft Raben Ukraine ook de magazijnruimte voor de opslag van verse producten uitgebreid. Het is nu 4200 m2 groot en opgedeeld in drie aparte delen, waarbij de mogelijkheid bestaat aparte temperaturen te hanteren van +2C tot +6C en hoger. Het maakt het mogelijk om met verschillende soorten producten te werken: melk, kaas, fruit en groenten, vlees- en visproducten in vacuüm verpakkingen etc.

"Om de uitbreiding van ons netwerk met een complete dienstverlening voor verse producten te realiseren, hebben we euro 1.500.000,00 geïnvesteerd en plannen voor verdere investeringen zijn reeds gemaakt. Afhankelijk van de marktbehoefte hebben we de intentie om het eerste crossdock voor verse producten te openen, willen we de magazijnruimte voor verse producten uitbreiden tot 10.000 m2 en nieuwe IT-oplossingen implementeren", vervolgt Boris Khruslov, directeur van Raben Ukraine.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden