DPD Pakketservice kiest Vanderlande voor nieuw depot

DPD Pakketservice kiest Vanderlande voor nieuw depot
21-10-2010 12:08 | Algemeen | auteur de redactie
BEST/VEENENDAAL – DPD Pakketservice heeft voor zijn nieuwe distributiecentrum in Veenendaal gekozen voor een state-of-the-art sorteersysteem van Vanderlande Industries.

De CROSSORTER 1500 combineert de nieuwste technologie met bewezen betrouwbaarheid en een sterke focus op energie-efficiëntie. De samenwerking tussen beide partijen past in de duurzame ambities van de pakketvervoerder, die de nieuwe Holland Hub heeft laten ontwerpen met CO2-neutrale kantoren.

Op 1 oktober was de feestelijke eerste stort van de Holland Hub in Veenendaal, het nieuwe distributiecentrum van DPD Pakketservice. De implementatie van de CROSSORTER 1500 speelt een prominente rol in het duurzame karakter van het depot. Dankzij de nieuwste proces- en systeemintelligentie is het sorteersysteem uitstekend in staat om schommelingen in de productiviteit op te vangen en onnodig energieverlies te beperken.

"Ons succes is gebaseerd op ‘de dingen goed doen’," vertelt Michael van Ooijen, CEO van DPD Nederland. "Met dit systeem kunnen we onze prestaties nog verder verbeteren, terwijl we tegelijkertijd de kosten en milieu-impact kunnen minimaliseren."

35.000 Pakketten per uur
Het sorteersysteem van Vanderlande Industries stelt DPD Pakketservice in staat om gemengde stromen van kleine en grotere pakketten te managen. Dit sluit perfect aan bij de gecombineerde activiteiten van de pakketvervoerder op het gebied van B2B- en B2C-leveringen. In de Holland Hub – gepland voor oplevering in mei 2011 – verwacht DPD tot 35.000 pakketten per uur te verwerken.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden