Katoen Natie neemt de logistieke activiteiten van Talke in België en Nederland over

Katoen Natie neemt de logistieke activiteiten van Talke in België en Nederland over
06-07-2016 18:10 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie [FE]

ANTWERPEN - Katoen Natie neemt de logistieke activiteiten van Talke in België en Nederland over. Dat hebben beider bedrijven bekend gemaakt.

Bij deze overname komen de drie vestigingen van Talke in de Benelux in handen van Katoen Natie. Het gaat hierbij om Talke België NV (Kallo), Alfred Talke Logistic Services NV (Zwijndrecht) en Talke Nederland B.V (Moerdijk)

Met de overname verstevigt Katoen Natie haar positie als marktleider op het gebied van logistieke dienstverlening in de chemische sector, zowel in thuisbasis Antwerpen als Nederland.

Bij Talke werken rond de 100 werknemers en het bedrijf heeft een jaaromzet van zo'n 22 miljoen euro.

Talke is met name actief in opslag, laden, lossen en semi industriële dienstverlening voor petrochemie en fijnchemie (vloeistoffen en vaste stoffen), on-site logistieke dienstverlening bij chemische producenten, laden, lossen en behandelen van (petro-)chemische producten (poeders, granulaten en vloeistoffen) en het verpakken van zowel vloeistoffen als vaste stoffen.

"De overgenomen entiteiten passen perfect in de structuur van de groep Katoen Natie, zowel wat betreft de geografische ligging als wat betreft de activiteiten. De integratie van deze nieuwe terminals in het bestaande Katoen Natie netwerk leidt tot verdere efficiency en schaalvoordelen", laat Katoen Natie weten.

"De overname kadert in de strategie van Katoen Natie om haar leiderschap als dienstverlener voor de Europese chemische sector verder te verstevigen, enerzijds door te blijven investeren in nieuwe installaties en anderzijds door bestaande vennootschappen over te nemen (consolidatie). Dit komt de dienstverlening aan haar klanten ten goede."

Ook buiten Europa blijft Katoen Natie actief op zoek naar expansie opportuniteiten in de markt van opslag en behandeling van kunststoffen. Zo werd eerder deze maand een on-site activiteit overgenomen in Columbia (de eerste activiteiten van Katoen Natie in het land) en werd in Mexico een on-site logistiek platform (gebouwd door Katoen Natie) in gebruik genomen waardoor het wereldleiderschap als dienstverlener voor de chemische sector verder wordt uitgebouwd. Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden