Clicky


WDJ Logistics Zeist betaalt rekeningen charters niet

WDJ Logistics Zeist betaalt rekeningen charters niet
06-07-2016 15:43 | Transport | auteur Redactie [MV]

WESTERVOORT - Jan de Haas van CTW Westervoort heeft voor 3.500 euro aan gereden ritten niet betaald gekregen. Boosdoener is WDJ Logistics uit Zeist. Directeur Dennis van Doorn heeft woensdagmiddag aan Transport Online bekend dat er inderdaad niet is afgerekend.

Er zijn meerdere ondernemers, veelal charters niet betaald, blijkt uit gesprekken met Van Doorn en gedupeerde ondernemers. De Haas: “Via een advertentie ben ik bij dit bedrijf terechtgekomen. Ik ben naar het kantoor gegaan en heb afspraken gemaakt voor twee ritten. Later was er geen werk meer. Ik stuurde twee facturen van 656 en 1348 euro, exclusief btw. De ritten waren in februari van dit jaar. Er is nooit betaald."

En vervolgt: “Omdat ik het bedrijf bleef benaderen voor mijn geld, kwam ik er kort geleden achter dat de eigenaar vanuit de bedrijfsruimte aan de Huis ter Heidenweg is vertrokken.” Ook de website is uit de lucht.

“Wel kreeg ik de eigenaar sporadisch via zijn mobiele nummer te spreken. Hij schuift de schuld op zijn broer Patrick, die de planner is. En de inkomsten in zijn eigen zak heeft gestoken.”

Bedrijf laten klappen

“Dennis beweert dat hij geen geld heeft om zijn schuldeisers te betalen. En dat hij zijn bv’tje laat klappen. Ik vind dat hij een wanprestatie heeft geleverd. Hij werkte als expeditiekantoor en een klant waarvoor ik moest rijden is door mij benaderd. Die zegt in maart alle kosten te hebben overgemaakt aam het bedrijf van Van Doorn.”

De Haas: “Het wrange is dat Van Doorn mij kort geleden heeft gebeld met het verhaal dat hij als chauffeur zijn schulden bij elkaar wil gaan verdienen om de gedupeerden te betalen. Hij vroeg mij wel 10.000 euro aanbetaling voor een auto. Daar ben ik nu niet ingetrapt.”

“Ik denk dat hij onder een hoedje speelt met zijn broer. Ik heb inmiddels mijn facturen tevoorschijn gehaald en ga een incassobureau inschakelen om alsnog mijn geld te krijgen.

Het klopt

“Het klopt dat ik de facturen niet heb betaald”, geeft Dennis van Doorn toe aan de nieuwsredactie van Transport Online als hij met de kwestie is geconfronteerd. “Ik ben het aan het uitzoeken en er ziek van. Mijn broer is er inderdaad met de centen vandoor. Iedereen wordt netjes betaald”, voegt hij eraan toe.

“Ik heb geen zin in gezeur, maar weet het even niet. Ik was van plan om zelf te gaan rijden. Alleen zie ik dat niet meer zitten. Ik ben verantwoordelijk en misschien moet ik mijn bedrijf maar laten klappen”, besluit hij.