Clicky


 


Nieuwe generatie motoren vrijgegeven voor gebruik van alternatieve brandstoffen HVO, BTL, CTL en GTL

Nieuwe generatie motoren vrijgegeven voor gebruik van alternatieve brandstoffen HVO, BTL, CTL en GTL
06-07-2016 14:08 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - Mercedes-Benz heeft de nieuwe generatie motoren vrijgegeven voor het gebruik met alternatieve brandstoffen als biodiesel HVO (Hydrotreated Vegetable Oil),  biomassa BTL (Biomass To Liquid), aardgas GTL (Gas To Liquid) en CTL (Coal To Liguid).

Deze stoffen worden door chemische processen omgezet in vloeibare brandstoffen en zijn een schoner alternatief voor de huidige generatie synthetische brandstoffen.

OM 934, OM 936, OM 470 en OM 471

De nieuwste generaties van de OM 470 (cilinderinhoud 10,7 l), de OM 471 (cilinderinhoud 12,8 l) en de kleinere OM 934 en OM 936 motoren zijn vanaf nu beschikbaar voor alternatieve brandstoffen zoals beschreven in de prEN 15940 norm. Omdat de eigenschappen van de nieuwe brandstoffen vergelijkbaar zijn met de huidige fossiele diesel, zijn er geen verdere aanpassingen aan de motoren of randapparatuur nodig. Het injectieproces, de brandstofleidingen en de afdichtingen blijven ongewijzigd.

Datzelfde geldt ook voor de intervallen van het verversen van olie en voor het reinigen van het roetfilter. De Mercedes-Benz fabrieksgarantie op deze motoren blijft onveranderd, net als het onderhoud en reparatie procedures. Het gebruik van alternatieve brandstof doet geen concessies aan de prestaties van deze motoren. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions