Clicky

 
Transport Online - Botlekbrug komend weekend afgesloten vanwege vervanging omloopwiel

Botlekbrug komend weekend afgesloten vanwege vervanging omloopwiel

Botlekbrug komend weekend afgesloten vanwege vervanging omloopwiel
06-07-2016 14:05 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Weggebruikers op de A15 bij Rotterdam en de hoge scheepvaart op de Oude Maas ondervinden komend weekend hinder van werkzaamheden aan de Nieuwe Botlekbrug. Tijdens de afsluiting wordt een omloopwiel, dat op circa 50 meter hoogte zit, vervangen voor nader onderzoek.

De Nieuwe Botlekbrug is gestremd voor weg- en scheepvaartverkeer van zaterdag 9 juli 05.00 uur tot uiterlijk maandag 11 juli 05.00 uur.

Vervolgonderzoek

Eind mei is een defect omloopwiel vervangen. De oorzaak van het defect zat in de lagers van het wiel. A-lanes A15 doet komend weekend nader onderzoek naar een tweede omloopwiel om meer duidelijkheid te krijgen over de exacte oorzaak van de defecte lagers van het omloopwiel.

Omleidingsroute

Tijdens de stremming van de Nieuwe Botlekbrug kan het doorgaande verkeer tussen Rotterdam en de Maasvlakte gebruik maken van de Botlektunnel. Regionaal verkeer vanuit Hoogvliet richting de Maasvlakte en van de Maasvlakte richting Hoogvliet wordt omgeleid via de Spijkenisserbrug.

Stremming voor scheepvaart

De hoge scheepvaart (>14m) kan tijdens de werkzaamheden de nieuwe Botlekbrug niet passeren. Voor lage scheepvaart geldt geen beperking.

Gevaarlijke stoffen

Vervoerders van routeplichtige gevaarlijke stoffen worden tijdens de stremming van de Nieuwe Botlekbrug omgeleid via de eilandenroute. Voor niet-routeplichtige gevaarlijke stoffen geldt deze route als adviesroute. De omleidingsroutes worden ter plaatse met gele borden en dynamische route-informatiepanelen aangegeven. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,982
Diesel1,625

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions