'Noodweer en stakingen hinderden luchtvaart'

'Noodweer en stakingen hinderden luchtvaart'
06-07-2016 12:27 | Algemeen | auteur ANP

ARNHEM - Het onstuimige weer in juni en meerdere stakingen bij met name de Franse luchtverkeersleiding hebben de luchtvaart in Nederland in het tweede kwartaal flink gehinderd. Het aantal vluchten dat moest worden geannuleerd of meer dan drie uur vertraging opliep, steeg met bijna een vijfde ten opzichte van een jaar eerder.

Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van EUclaim. Dat is een bedrijf dat passagiers helpt compensatie los te krijgen bij luchtvaartmaatschappijen. Daar hebben zij recht op als zij minstens drie uur te laat aankomen op hun eindbestemming, tenzij dat komt door omstandigheden waar de vervoerder geen invloed op heeft.

EUclaim telde in de maanden april tot en met juni in totaal 1425 zogenoemde incidenten. Daarvan gaven er 890 volgens Europese regels recht op schadevergoeding aan de reizigers, omdat geen sprake was van overmacht. Een jaar eerder konden passagiers nog in 600 van de 1198 gevallen een beroep doen op compensatie.

Het leeuwendeel van de incidenten komt voor rekening van KLM, dat dan ook veruit de meeste vluchten van en naar Nederland uitvoert. De sterkste stijgingen van het aantal annuleringen en vertragingen deden zich volgens EUclaim voor bij de prijsvechters Vueling (37 procent) en easyJet (30 procent). Van de maatschappijen die veel op Nederland vliegen liet alleen Transavia een daling zien.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden